News

Transportatorii aerieni nu sunt de acord cu distanțarea socială în avioane. Ce se va întâmpla cu prețurile biletelor

08.05.2020 | 15:12
Transportatorii aerieni nu sunt de acord cu distantarea sociala in avioane Ce se va intampla cu preturile biletelor
ADVERTISEMENT

Transportatorii aerieni nu sunt de acord cu distanțarea socială în avioane și consideră că măsura prin care locurile din mijloc ar urma să rămâne goale nu ar face decât să ducă la scumpirea prețului biletelor.

Transportatorii aerieni nu sunt de acord cu distanțarea socială în avioane

Conform Digi24, Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) nu este de acord cu distanțarea socială în avioane, dar și-a dat acceptul pentru celelalte măsuri de siguranță.

ADVERTISEMENT

IATA susține că un loc distanță între doi pasageri nu va oferi o separare de 1-2 metri, așa cum recomandă autoritățile, lățimea medie a scaunului fiind mai mică de 50 cm, iar prețul biletelor ar putea exploda.

Solicitarea de măsuri de distanțare socială la bordul aeronavelor ar schimba fundamental economia aviației prin reducerea factorului de încărcare maximă la 62%. Aceasta este cu mult sub media factorului de încărcare al industriei, de 77%.

ADVERTISEMENT

Transportarorii sunt de acord cu o serie de alte măsuri

Cu mai puține locuri vândute, prețul biletelor ar crește brusc. ”Față de 2019, tarifele aeriene ar trebui să crească dramatic – între 43% și 54% în funcție de regiune”, se arată în comunicatul transportatorilor.

Transportatori aerieni distanțare socială avioane
Creșterile de prețuri la bilete în funcție de zone

”Mediul din cabina aeronavelor face dificilă, în mod natural, transmiterea virusurilor. Astfel se explică numărul redus de cazuri de infectare la bord”, a declarat Alexandre de Juniac, director General al IATA.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a dat acordul pentru purtarea măștii de protecție de către pasageri și personalul de zbor, dar și pentru ale măsuri de precauție:

  • măsurarea temperaturii înainte de îmbarcare;
  • îmbarcare și debarcare care reduce contactul cu alți pasageri sau cu echipajul avionului;
  • limitarea mișcării în cabină în timpul zborului;
  • igienizarea frecventă a cabinei;
  • proceduri de catering simplificate care reduc circulația echipajului și interacțiunea cu pasagerii.
ADVERTISEMENT

De asemenea, transportatorii aerieni precizează că testarea pentru boala COVID-19 sau pașapoartele de imunitate ar putea fi, de asemenea, incluse ca măsuri temporare de biosecuritate.

La sfârșitul lunii aprilie, compania aeriană Wizz Air a anunțat că va crește măsurile de sănătate și siguranță pentru binele clienților și al echipajelor, acestea vizând în principal distanțarea fizică în timpul îmbarcării și curățenia sporită la bord.

ADVERTISEMENT