Sport

Barcelona, super-transfer din Premier League. Adama Traore a trecut vizita medicală

Echipa spaniolă Barcelona a împrumutat, până la vară un atacant care a mai jucat pe Camp Nou în urmă cu 8 ani și îl poate transfera definitiv la finalul sezonului actual.
28.01.2022 | 23:46
Barcelona supertransfer din Premier League Adama Traore a trecut vizita medicala
Barcelona va plăti, integral, salariul lui Adama Traore până în vară. Sursa foto: fcbarcelonanoticias.com
ADVERTISEMENT
28-01-2022
21:47

Adama Traore, transferul de forță al Barcelonei

Mijlocașul echipei Wolverhampton Wanderers, Adama Traore, a trecut cu bine vizita medicală la Barcelona și urmează ca sâmbătă, 29 ianuarie, să fie anunțat oficial transferul său.

Conform Mundo Deportivo, jucătorul de 26 de ani și-a întrerupt vacanța la Dubai pentru a venit de urgență în Catalonia. ”Sunt foarte fericit să mă întorc”, au fost primele cuvinte ale lui Traore, care a mai jucat pe Camp Nou în perioada 2013-2015.

Adama Traore urmează să fie prezentat oficial fanilor luni, 31 ianuarie. El vine la Barcelona sub formă de împrumut până la finalul sezonului, dar catalanii au opțiune de cumpărare definitivă în vară pentru 30 de milioane de euro.

Barcelona vrea să-și betoneze linia de atac, în condițiile în care a marcat, în cele 21 de meciuri jucate în Primera Division doar 32 de goluri. Aflată pe locul 5 în campionat, loc care nu-i asigură prezența în ediția viitoare a Champions League, echipa catalană face orice pentru a-și îmbunătăți situația.

Adama Traore a mai jucat la Barcelona, între 2013 și 2015

În condițiile în care planează incertitudinea asupra atacantului francez Ousmane Dembele, care trebuie să spună până pe 31 ianuarie dacă are de gând să continue la Barcelona, gruparea catalană l-a împrumutat, pentru 6 luni, pe atacantul spaniol Adama Traore.

ADVERTISEMENT

Acesta este legitimat la gruparea engleză Wolverhampton, aflată pe locul 8 în Premier League. Traore a mai jucat la Barcelona, între 2013 și 2015. A bifat 36 de meciuri pentru echipa a doua a clubului, unul singur la „seniori”, câteva minute în Champions League și două meciuri în Cupa Spaniei, unde a și marcat o dată.

Barcelona îl poate transfera pe Adama Traore în vară, pentru 30 de milioane de euro

Conform înțelegerii dintre Barcelona și Wolverhampton, Traore va juca până în vară la echipa catalană, care îi va plăti salariul integral. Cele două cluburi au avut mai multe rânduri de discuții, iar neînțelegerile erau legate de situația viitorului din vară.

ADVERTISEMENT

Astfel, oficialii echipei engleze doreau ca în contractul de împrumut să existe o clauză conform căreia Barcelona să fie obligată să-l transfere pe jucători, definitiv, la finalul actualului sezon, în timp ce catalanii nu voiau acest lucru.

Până la urmă, cluburile s-au înțeles, dar a rămas cum a dorit Barcelona. Clubul condus de Juan Laporta nu este obligat să-l transfere în vară pe Traore, dar, dacă va dori să face acest lucru, trebuie să plătească 30 de milioane de euro plus diferite bonusuri de performanță, informează skysports.com.

ADVERTISEMENT

Adama Traore putea ajunge la Tottenham dar interesul Barcelonei i-a schimbat planurile

Decisivă în trecerea jucătorului de 26 de ani la Barcelona a fost chiar dorința lui. Într-o primă fază, Traore era tentat să se ducă la Tottenham aflată pe locul 7 în Premier League, dar interesul Barcelonei l-a făcut să se răzgândească.

Cert este că atacantul spaniol nu are niciun gând să continue la Wolverhampton din iarnă. Din acest motiv, clubul ar fi fost dispus să accepte oferta de 15 milioane de lire sterline (aproximativ 18 milioane de euro) de la Tottenham, numai că interesul Barcelonei pentru jucător au încurcat socotelile.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Wolverhampton, Bruno Lage, ar fi vrut să apeleze la Adama Trore până în vară, dar dorința lui nu se va mai realiza.

Chiar dacă l-a adus pe Traore, Barcelona nu și-a luat gândul de la Alvaro Morata. Numai că lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Ca să-l aducă pe Camp Nou pe atacantul lui Juventul, gruparea catalană trebuie să ajungă la o înțelegere cu Atletico Madrid, club de care aparține jucătorul.

ADVERTISEMENT