News

Trei bărbați din Mamaia au intrat în valuri să salveze o fată. Au murit cu toții, fata e la spital

S-a aflat cum s-a produs tragedia de la Mamaia, de luni: se pare că trei bărbați au intrat în valuri să salveze o fată. Au murit toți, iar minora este la spital.
15.08.2023 | 07:07
Trei barbati din Mamaia au intrat in valuri sa salveze o fata Au murit cu totii fata e la spital
Cum s-a produs tragedia de la Mamaia: trei bărbați au intrat în apă să salveze o fată și au murit. Sursa foto: ziuaconstanta.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost triplă tragedie, luni, pe o plajă din Mamaia, acolo unde trei bărbați au murit înecați după ce ar fi intrat în valuri să salveze o fată de 16 ani. Minora se află la spital.

Cum s-a produs tragedia de la Mamaia: trei bărbați au intrat în apă să salveze o fată și au murit

Debut de săptămână plin de panică și tragedii pe litoralul românesc al Mării Negre. Mai întâi, la Costinești, turiștii au trecut prin momente neobișnuite, după ce o mină marină ar fi explodat la doar 200 de metri de o plajă. Cazul este încă inspectat de autorități.

ADVERTISEMENT

La scurt timp de la acest incident, o triplă tragedie a fost consemnată pe plaja Victoria din Mamaia. Inițial, în spațiul public apăruse informația că mai multe persoane ar fi intrat în valuri, în ciuda avertismentelor.

Ulterior, s-a aflat cum a decurs, de fapt, acest lanț al morții. Astfel, în acest moment este cunoscut faptul că trei bărbați, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani au fost scoși de salvamari din apă inconștienți.

ADVERTISEMENT

Ei nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați. În același loc, o minoră de 16 ani a fost resuscitată și apoi transportată la spital. Aceste informații au fost transmise de IPJ Constanța, la finalul intervenției de pe plaja din Mamaia.

În realitate, se pare că toți cei trei turiști decedați ar fi intrat în apă pentru a o salva pe fată. Zeci de minute s-au chinuit salvamarii să-i aducă pe toți la mal. Minora fost resuscitată și a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, pentru cei trei salvatori nu s-a mai putut face nimic. Au murit pe plajă, sub privirile familiilor cu care veniseră la mare din diferite orașe ale țării. Victimele sunt din Dâmboviţa, Calărași și Argeș, notează Observator News.

Caz tragic și în stațiunea Venus. Un bărbat s-a înecat

Ziua tragică de luni, 14 august, a continuat cu o altă dramă, de această dată în stațiunea Venus. La câteva ore după decesele de la Mamaia, aici, un bărbat a murit înecat. Un alt tânăr de 22 de ani în pericol de înec a fost scos la mal de salvamari în Vama Veche.

ADVERTISEMENT

La puțin timp după confirmarea deceselor din stațiunile de pe litoral, IGSU a postat pe pagina de Facebook un apel către turiști. ”În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăși victime. Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării.

Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața”.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
NASA a găsit roşia „rătăcită” în spaţiu în urmă cu opt luni
NASA a găsit roşia „rătăcită” în spaţiu în urmă cu opt luni
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română