Fotbal intern

Trei cluburi cu pretenții de cupe europene, probleme cu obținerea licenței: “Au primit sprijin de la UEFA și FRF” Exclusiv

15.03.2021 | 11:20
Trei cluburi cu pretentii de cupe europene probleme cu obtinerea licentei Au primit sprijin de la UEFA si FRF Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este singura formație de play-off care a atins semifinalele Cupei României. În rest, au fost parcursuri neașteptat de bune pentru Dinamo, Astra și mai ales Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Ultimele 3, echipe cu situații financiare instabile.

Dinamo are un sezon de coșmar în Liga 1 și este deja clar că va avea mult de luptă pentru menținerea în Liga 1. Dar Cupa României ar putea reprezenta șansa alb-roșilor de a reveni în Europa. Pentru asta, însă, trebuie să achite în următoarele două săptămâni toate datoriile de până la 31 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Și Astra Giurgiu poată să își mai adauge un trofeu în Cupa României. Și echipa care a câștigat trofeul în 2014 are unele probleme financiare. Care păreau să se agraveze după condamnarea lui Ioan Niculae. În schimb, Astra a mai reușit să achite multe dintre datorii.

Astra și Dinamo și-au mai achitat din datorii, trebuie să mai facă un efort până la finalul acestei luni

Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formație care se luptă pentru accederea în play-off în Liga 2, este cea mai mare surpriză din Cupa României. Și gorjenii au unele datorii, chiar dacă situația lor pare a fi mai bună decât este cazul la Dinamo și la Astra.

ADVERTISEMENT

Pentru a afla situația exactă a acestor cluburi, FANATIK l-a contactat pe Emilian Hulubei, membru în Comitetul Executiv al FRF și președinte AFAN. Din calitate de președinte al sindicatului jucătorilor, Hulubei este omul care face dosarele pentru ca fotbaliștii să își primească restanțele financiare.

“Eu zic că toate cele trei echipe vor reuși până la urmă să își rezolve problema cu licența. La Viitorul Pandurii sunt chiar datorii foarte mici. Astra a achitat în ultima perioadă o mare parte din datorii. Ba chiar au plătit niște jucători care ar fi putut să devină liberi de contract. Lucrurile par să meargă în direcția bună și pentru Dinamo”, a spus Emilian Hulubei pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

UEFA și FRF ajută cluburile în perioada pandemiei. Le oferă mai mult timp pentru a achita datoriile

Cluburile cu restanțe financiare primesc un ajutor nesperat din partea UEFA. Forul european a recomandat federațiilor naționale să permită cluburilor să achite 15% din datorii până la 30 iunie. Iar FRF a adoptat deja această hotărâre.

“UEFA a oferit acest sprijin cluburilor. Pentru Dinamo și Astra ar putea însemna foarte mult, mai ales că ei vor încasa o tranșă din drepturile TV în aprilie, după încheierea sezonului regulat. Bani din care se pot achita aceste 15 procente pe care le nu mai este nevoie să le plătească până la 31 martie.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să facă un dosar prin care să demonstreze că veniturile clubului au scăzut din cauza pandemiei de coronavirus”, a mai explicat Emilian Hulubei.

ADVERTISEMENT