News

Trei morți și mai mulți răniți după prăbușirea unui supermarket din Italia. Printre victime se află și români

O echipă de opt muncitori, printre care mai mulți români, a fost surprinsă în Florența de prăbușirea structurii unui supermarket care se afla în construcție.
16.02.2024 | 17:11
Trei morti si mai multi raniti dupa prabusirea unui supermarket din Italia Printre victime se afla si romani
Trei morți și mai mulți răniți după prăbușirea unui supermarket din Italia. Printre victime se află și români
ADVERTISEMENT

Conform presei din Italia, trei muncitori au murit, iar alți trei muncitori, toți români, au fost transportați în stare gravă la spital. Cei trei români au vârsta de 51, 48 și 36 de ani, iar doi dintre ei au șanse mici să fie salvați.

Trei morți și mai mulți răniți după prăbușirea unui supermarket din Italia

Cu toate acestea, medicii fac eforturi disperate pentru a le salva viața. ”Bărbatul de 48 de ani a fost operat imediat în secția de neurochirurgie pentru reducerea unui hematom la cap, bărbatul de 36 de ani are o fractură stabilizată a coloanei vertebrale și se află la terapie intensivă, în timp ce bărbatul de 51 de ani s-a accidentat în zona toracelui”, au transmis medicii care i-au preluat pe aceștia.

ADVERTISEMENT

De altfel, muncitorul român a fost cel care le-a declarat polițiștilor că ”nu își amintește nimic”. ”Nu-mi amintesc, n-am observat nimic ciudat, înainte de a se întâmpla, deja era peste mine (n.r. grinda de beton prăbușită)”, a declarat bărbatul. Medicii sunt rezervați că cei trei români ar reuși să scape cu viața din acest accident.

De asemenea, consilierul regional Monia Monni a anunțat că ”victimele oficiale sunt de naționalitate italiană și română, lucrau ca muncitori pe șantier”. De asemenea, un alt muncitor care a scăpat ca prin minune a declarat, cu ochii în lacrimi că ”unii dintre colegii noștri sunt încă acolo jos”.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns mai multe echipe de pompieri, poliție și alte unități canine specializate în operațiuni de salvare. Totodată, strada a fost închisă pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție.

Tragedie pe un șantier din Italia, unde lucrau muncitori români

Muncitorii lucrau pe șantierul unui cunoscut supermarket din Italia, care se construia în zona Florența. Martorii la tragedie spun că au auzit un zgomot foarte mare, după care s-au auzit țipetele de disperare ale muncitorilor care cereau ajutor.

ADVERTISEMENT

Marina Caprotti, președintele Esselunga, compania care deține supermarketul respectiv, a anunțat că a închis toate magazinele cu acest nume din oraș, în semn de solidaritate și de doliu.

Momentan nu există suspecți și nici explicații pentru această tragedie, însă Parchetul din Florența a deschis un dosar pentru prăbușire din culpă și omor din culpă. Șantierul a fost pus sub sechestru până la finalizarea anchetei, anunță Rotalianul.

ADVERTISEMENT

Presa din Florența a prezentat deja un video, surprins de camerele de supraveghere, care arată momentul prăbușirii clădirii.  Totul ar fi fost determinat de prăbușirea subită a unui bloc imens de beton, care a ras tot în cale și a provocat prăbușirea a două etaje din clădire. Momentul cu prăbușirea șantierului poate fi urmărit AICI.

ADVERTISEMENT