News

Trei noi cazuri de variola maimuţei în România. Numărul total al infectărilor a ajuns la 14

România a ajuns la 14 cazuri de infectare cu variola maimuței, după ce Ministerul Sănătății a raportat joi alte trei cazuri de infectare. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces.
07.07.2022 | 18:53
Trei noi cazuri de variola maimutei in Romania Numarul total al infectarilor a ajuns la 14
Variola maimuței a înregistrat 14 cazuri noi în Româania. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cele trei noi cazuri au fost diagnosticate în România, potrivit Ministerului Sănătății, fiind vorba de bărbați din București și Timiș.

România a ajuns la 14 cazuri de infectare cu variola maimuței

Conform Ministerului, cei trei bărbați au 38 de ani, doi la număr, respectiv 32 de ani. Starea lor de sănătate este bună și toți trei se află în izolare (doi pacienți la domiciliu și unul în spital), conform news.ro.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat în prezent 14 cazuri de variola maimuței, însă nu a existat niciun deces. Primul pacient a fost un bărbat din București care se îmbolnăvise de la un prieten care circulase prin Europa, în special în zone cu un nivel ridicat de infectare.

La nivel mondial, Organizația Mondială a sănătății prezentat astăzi un nou bilanț al infectărilor cu variola maimuței, precum și a al deceselor. Conform datelor oficiale, aproximativ 80 de oameni au murit, majoritatea din Africa. De altfel, în Africa există principalul focar al infectărilor și al deceselor, au precizat reprezentanții OMS.

ADVERTISEMENT

Numărul infectărilor cu variola maimuței se apropie de 4.000 la nivel mondial, au precizat aceeași oficiali ai OMS.

Între timp, specialiștii au transmis oamenilor să nu se panicheze și să facă sex protejat cu străinii, pentru că boala se transmite foarte ușor pe această cale. Totodată, pe siteurile oficiale ale instituțiilor au fost publicate indicații prețioase pentru români.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la întrebarea cel mai des întâlnită ”ce trebuie să facă o persoană dacă suspectează că are variola maimuței”, răspunsul e următorul, potrivit OMS:

Orice persoană care prezintă semne de boală, în timpul călătoriei sau la întoarcerea dintr-o zonă endemică trebuie să se adreseze medicului și să furnizeze, inclusiv informații despre călătoriile recente și istoricul de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Rezidenții și călătorii în țările endemice ar trebui să evite contactul cu animalele bolnave (moarte sau vii) care ar putea fi infectate cu virusul monkeypox (rozătoare, marsupiale, primate) și ar trebui să evite consumul sau manipularea vânatului sălbatic”.

ADVERTISEMENT