Life

Trei obiceiuri alimentare de care să ții cont pentru a avea o viață sănătoasă și lungă. Sunt foarte simple

Trei deprinderi alimentare pe care trebuie să le știi dacă vrei un trai echilibrat și îndelungat. Sunt foarte ușor de urmat.
20.04.2024 | 15:44
Trei obiceiuri alimentare de care sa tii cont pentru a avea o viata sanatoasa si lunga Sunt foarte simple
Trei deprinderi alimentare pe care trebuie să le știi dacă vrei un trai echilibrat și îndelungat. Sunt foarte ușor de urmat. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Trei obiceiuri alimentare de care să ții cont pentru a avea o viață sănătoasă și lungă. Sunt foarte simple și nu trebuie să renunți la prea multe lucruri. Ține cont de aceste sfaturi și vei simți o multitudine de beneficii.

Trei deprinderi alimentare pe care trebuie să le știi dacă vrei un trai echilibrat și îndelungat. Sunt foarte ușor de urmat

Trei deprinderi alimentare pe care trebuie să le știi dacă vrei un trai echilibrat și îndelungat. Sunt foarte ușor de urmat, fără să fie nevoie să ai prea multe restricții. Ponturile au fost dezvăluite de un medic în vârstă de 83 de ani.

ADVERTISEMENT

Doctorul Joseph Maroon, neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, și-a schimbat stilul de viață pe când avea 40 de ani. La momentul respectiv nu trecea print-o perioadă prea bună și se confrunta cu depresia.

Un prieten foarte apropiat i-a sugerat să facă ceva pentru a ieși din starea în care era. Așa a început să facă schimbări graduale. S-a concentrat pe mișcare și a făcut mai multe exerciții fizice. În plus, a renunțat la fast-food și a început să mănânce mai sănătos.

ADVERTISEMENT

În felul acesta medicul a ajuns să țină o dietă mediteraneană, care a constat în trei obiceiuri alimentare. Acest stil de viață a fost clasificat drept cel mai bun mod de a mânca de către US News & World Report vreme de șapte ani la rând.

Concret, regimul se bazează în cea mai mare parte pe plante, alimente integrale, fructe și legume. De asemenea, dieta mai conține cereale integrale, fasole și leguminoase, dar și grăsimi sănătoase (ulei de măsline), pește gras și carne roșie.

ADVERTISEMENT

Care sunt cele 3 obiceiuri alimentare ale medicului american

Medicul american a spus care sunt, de fapt, cele 3 obiceiuri alimentare pe care și le-a setat în urmă cu mai bine de 40 de ani. În primul rând, doctorul a evitat alimentele ultraprocesate pentru că pot include aditivi, săruri, zaharuri și grăsimi saturate.

În al doilea rând, a stat departe de zahăr. Cea mai sănătoasă dietă pentru organism presupune „evitarea multor lucruri pe care oamenii adoră să le mănânce”, a spus Joseph Maroon, conform Business Insider.

ADVERTISEMENT

În al treilea rând, doctorul a eliminat din alimentația sa grăsimile trans, care pot crește nivelul colesterolului „rău” LDL din sânge. Mai mult decât atât, acestea scad nivelul colesterolului „bun” HDL și duc la boli de inimă și accident vascular cerebral.

ADVERTISEMENT