News

Trei ucraineni care fugeau de mobilizare, prinși la granița cu Ungaria. Cum era deghizat unul dintre ei

Polițiștii ucraineni de frontieră au prins trei cetățeni care intenționau să treacă ilegal granița în Ungaria pentru a scăpa de mobilizare.
28.01.2023 | 17:52
Trei ucraineni care fugeau de mobilizare prinsi la granita cu Ungaria Cum era deghizat unul dintre ei
Unul dintre ucraineni era deghizat în femeie Foto: Facebook Direcția Regională de Vest a Serviciului Grăniceri de Stat al Ucrainei
ADVERTISEMENT

Unul dintre bărbații reținuți vineri de polițiștii de frontieră din Ucraina era deghizat în femeie.

Trei ucraineni care fugeau de mobilizare, prinși la granița cu Ungaria

După ce a încercat să susțină că este femeie, bărbatul a recunoscut, într-un final, tentativa de înșelăciune, relatează într-o postare pe Facebook serviciul de presă al Departamentului de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În imaginile publicate de polițiștii de frontieră, bărbatul poartă o jachetă albastră unisex, pantaloni de damă cu ținte și cizme negre înalte, are părul lung și unghiile vopsite.

”La granița cu Ungaria, polițiștii de frontieră au reținut un infractor care se dădea drept femeie.

ADVERTISEMENT

Ieri (vineri n.r.) seară, în timp ce puneau în aplicare informațiile furnizate de agenții Detașamentului Mukachevo, polițiștii de frontieră din cadrul departamentului Vylok au oprit în apropierea frontierei trei bărbați care încercau să treacă ilegal frontiera în afara punctelor de control.

Deținuții sunt cetățeni ucraineni care trebuie să facă serviciul militar. Unul dintre bărbați a încercat să pretindă că este femeie, dar în cele din urmă a mărturisit înșelăciunea.

ADVERTISEMENT

Bărbații au încercat să părăsească ilegal țara pentru a evita mobilizarea.

Persoanele reținute au fost acuzate de o infracțiune administrativă în conformitate cu articolul 204-1 din Codul infracțiunilor administrative (trecerea ilegală sau încercarea de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei), au fost întocmite rapoarte, iar cazurile au fost trimise în instanță.

În prezent, bărbații așteaptă o întâlnire cu personalul centrului teritorial de recrutare”, se precizează în postarea reprezentanților poliției de frontieră.

ADVERTISEMENT

În martie 2022, un bărbat de 30 de ani din Kiev a încercat să treacă ilegal granița în România deghizat în soția lui și având cu el copilul într-un cărucior.

Bărbatul a fost depistat de polițiștii de frontieră ucraineni de la punctul de control din Porubne. El a fost tras la răspundere conform legii pentru că a încercat să evite apelul la mobilizare și pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

ADVERTISEMENT