Sport

„Tricolorii” i-au uimit pe federali înainte de Belarus – România: „De mult n-am văzut atâtea reușite frumoase”

„Tricolorii” i-au uimit pe federali înaintea confruntării dintre Belarus și România, Mihai Stoichiță spunând că de mult nu a mai văzut reușite atât de frumoase.
11.10.2023 | 20:28
Tricolorii iau uimit pe federali inainte de Belarus  Romania De mult nam vazut atatea reusite frumoase
„Tricolorii” i-au uimit pe federali înainte de Belarus - România
ADVERTISEMENT

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a mai spus că gazonul de pe stadionul din Budapesta, pe care se va desfășura meciul cu Belarus, nu arată cel mai bine, însă nu este nici unul care să fie impracticabil.

„Tricolorii” i-au uimit pe federali înainte de Belarus – România

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF-ului, a recunoscut că a fost uimit de „tricolori” înaintea confruntării dintre Belarus și România, vorbind și despre gazonul arenei pe care se va disputa meciul:

ADVERTISEMENT

„Nici cel mai bun, nici cel mai rău gazon, se poate juca. Mai sunt probleme în colțuri, dar se poate juca, se poate pasa. Mi-era frică de mai rău, nu este cazul!

Tot ce pot să vă spun e că i-am văzut pe băieți la ultimele antrenamente și sunt uimit de tonusul lor, e prima dată când au mare încredere în ei. Cred că s-a văzut la antrenamente, sper să fie la fel și mâine ca la antrenamente.

ADVERTISEMENT

De mult nu am văzut la antrenamente atâtea reușite frumoase cum le-au avut copiii ăștia. Eu cred că, mă gândeam, că atunci la Cardiff, când momentul acela a dus România la Mondial, ne-a dus la un nivel înalt”.

„Încredere vine și din evoluțiile lor la echipa de club!”

„Sper să facă aceste preliminarii din echipa națională, o echipă care să aibă personalitate și viitor. Problemele de alegere sunt la Edi, dar sunt jucători care la cluburile lor au evoluat foarte bine, au înscris, au oferit assisturi.

ADVERTISEMENT

Încrederea asta probabil vine și din evoluțiile lor de la cluburi în ultima perioadă. Am văzut a patra sau a cincea oară meciul Belarusului cu Israel, sunt o echipă periculoasă ca grup, care e determinată.

În faza de apărare i-am văzut bine așezați și jucând o zonă extrem de inteligentă. Eu cred că avem jucători mai buni, iar atunci psihologia grupului și realizările personale ne pot duce la EURO”, a continuat Mihai Stoichiță, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Nu am mai avut o astfel de șansă demult! La Israel nu e vorba despre fotbal, e vorba despre politică. Probabil că o să joace, dar nu la ei acasă, indiferent de ce se va întâmpla acolo, chiar dacă se vor mai calma lucrurile.

E complicată situația, pentru că războiul e război și trebuie să ne păzim de el și să ținem mult să nu mai fie așa ceva în lume”, a mai spus directorul tehnic al FRF-ului.


  • 1.87 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „PsF: X” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT