Sport

“Tricolorii” mici vor un stadion plin cu Spania: “Nu joacă banii! Este un moment important pentru viitorul nostru”

România debutează la Campionatul European de tineret miercuri, de la ora 21:45, împotriva Spaniei. "Tricolorii" mici vor un stadion plin în Ghencea la primul meci.
19.06.2023 | 20:36
Tricolorii mici vor un stadion plin cu Spania Nu joaca banii Este un moment important pentru viitorul nostru
Fotbaliştii naţionalei de tineret, la un antrenament, la Mogoşoaia. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România şi Georgia găzduiesc Campionatul European U-21 din acest an. “Tricolorii” dau startul competiţiei în meciul cu Spania, programat miercuri, de la ora 21:45, pe noul stadion Steaua.

“Tricolorii” mici vor un stadion plin cu Spania! Petrila: “Este foarte frumos să jucăm acasă, dar o presiune în plus”

Elevii lui Emil Săndoi speră să aibă în spate un stadion plin. Fotbalistul celor de la CFR Cluj, Claudiu Petrila, susţine că este un moment important pentru viitorul tuturor tinerilor jucători, cărora nu le e teamă să joace la victorie cu Spania:

ADVERTISEMENT

„Probabil sunt ceva emoții, dar totul va trece după primul meci. Sperăm să facem o impresie bună contra Spaniei. Grupa este grea, toate echipele au jucători buni în Europa. Trebuie să facem ce știm, nu să ne gândim la ce a fost în trecut. Sperăm să iasă bine. Este primul Euro pentru mine, sper să fac față și să joc bine.

Este foarte frumos să jucăm acasă, dar o presiune în plus. Sperăm să vină cât mai mulți suporteri și să ne încurajeze. Este un moment foarte important pentru viitorul nostru, un pas foarte important. Avem nevoie de un stadion plin care să ne încurajeze.

ADVERTISEMENT

“Nu joacă banii, toți suntem egali la început”

Nu cred că va conta adversarul, noi vom juca la victorie și vom da totul. Acum sunt cu mintea doar aici. Când se va termina totul, voi vedea ce se va decide și la club.

Toți jucătorii sunt buni, nu ne gândim la unul anume. Ne pregătim pentru jocuri grele, nu doar pentru un fotbalist anume. Nu joacă banii, toți suntem egali la început. Important este cât de mult ne dorim. Nu am în gând schimburi de tricouri”.

ADVERTISEMENT

Alexi Pitu: “Am simțit încredere din partea staff-ului, din partea oamenilor”

Alexi Pitu este starul naţionalei României la acest turneu final. Mijlocaşul lui Bordeaux le cere ajutorul fanilor pentru a putea obţine un rezultat pozitiv împotriva Spaniei, una dintre favoritele la turneu:

“Sunt emoții, avem un turneu greu, dar trebuie să le uităm la momentul primului meci. Am simțit încredere din partea staff-ului, din partea oamenilor. Sper să vină cât mai mulți la stadion.

ADVERTISEMENT

Ne gândim să facem un joc bun cu Spania, apoi luăm meci cu meci. Este prima experiență, este o scenă foarte bună pentru a ne etala talentul. Suporterii trebuie să ne împingă de la spate!”, a spus Pitu.

România este în grupă cu Spania, Ucraina şi Croaţia. Toate cele trei confruntări ale “tricolorilor” din faza grupelor se vor desfăşura pe noul stadion “Steaua”.

ADVERTISEMENT