Fotbal intern

Tricolorii s-au dezlănțuit după 2-1 cu Ungaria: „Țiganii ăștia, cum ne strigați voi, v-au bătut!”

27.03.2021 | 22:56
Tricolorii sau dezlantuit dupa 21 cu Ungaria Tiganii astia cum ne strigati voi vau batut
ADVERTISEMENT

România a învins cu 2-1 Ungaria în al doilea meci de la Euro U21, iar tricolorii au reacționat cu entuziasm. Căpitanul Marius Marin chiar i-a acuzat pe maghiari de utilizarea unor termeni rasiști.

Marin a văzut cartonașul galben în minutul 64. Căpitanul naționalei U21 va rata meciul cu Germania din ultima etapă a grupei de la Europeanul din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Unul dintre eroii românilor, Alexandru Mățan, susține că victoria era singurul rezultat firesc pentru tricolori, mai ales că adversarii au avut un om în minus încă din minutul 42.

Tricolorii s-au dezlănțuit după 2-1 cu Ungaria: „Țiganii ăștia v-au bătut!”

Unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Adrian Mutu, Marius Marin, a văzut cartonașul galben în minutul 64 și va rata meciul cu Germania. Mijlocașul care joacă pentru Pisa a fost extrem de fericit la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

El a postat pe contul de Instagram o fotografie sugestivă, din vestiar, însoțită de mesajul „Țiganii ăștia, cum ne strigați voi în teren, v-au bătut 2-1. Hai România!”.

Nu este o noutate antipatia dintre cele două națiuni, inclusiv în fotbal. Așa cum și comentatorii partidei au remarcat, a fost pentru prima oară când imnul României a fost intonat la Budapesta fără a fi huiduit. Meciul s-a jucat fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Eroul Alex Mățan: „Dacă scăpam victoria, eram cei mai fraieri!”

Alexandru Mățan a fost vândut de Gică Hagi la Columbus Crew pentru aproximativ 1,4 milioane de euro, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Patronul Viitorului ar putea regreta mișcarea.

Fotbalistul care va evolua în SUA începând cu viitorul sezon a marcat un gol absolut splendid pentru România și a egalat la unu în   minutul 70. Mățan a fost, de altfel, cel mai periculos om din atacul României.

ADVERTISEMENT

„Dacă scăpam victoria asta printre degete eram cei mai fraieri, scuzaţi expresia. Ne trebuiau cele 3 puncte, am luptat până la final şi le-am obţinut până la urmă. Dedic golul familiei mele. Ei mă susțin în momentele mai puțin bune. Cu Olanda nu am făcut cel mai bun meci al meu, lumea m-a criticat, dar ei au fost alături de mine și m-au susținut.

Nu sunt eu în măsură să judec arbitrajul, dar a fost dezastruos. Îmi cer scuze că spun asta. Numai eu cred că am avut câteva faze când centram, mingea era respinsă în corner, dar se dădea aut de poartă. Nu am întâlnit niciodată în viață un arbitraj atât de slab. Cred că timp de 5 minute, după ce am luat gol, a fost un șoc pentru noi. Ne uitam unii la alții și nu înțelegeam ce se întâmplă.

Dar după 5 minute am reușit să intrăm din nou în meci, să ne concentrăm, pentru că mai erau 25 de minute din joc și mai aveam timp la dispoziție. Mă bucur că am crezut până la final și am reușit să câștigăm. Nu știu dacă a fost intenția maghiarilor să ne atace la orice contact. Este un derby, dar probabil au intrat mai bine în joc, mai agresivi. Nu știu ce au gândit ei, ce au vrut să demonstreze.

În seara aceasta am reușit să revenim când, probabil, multora le era greu. Da, am fost conduși în superioritate numerică, dar important e că am reușit să ne adunăm și să câștigăm.Cu Germania va fi la fel de dificil cum a fost cu Olanda, dar nu ne este frică. Ne gândim la o victorie, dar și un egal ne califică“, a declarat Alex Mățan la interviul de la finalul meciului.

ADVERTISEMENT