Life

Trucul care ne ajută să nu ne îngrășăm după masa de Paște. Carmen Brumă ne spune secretul care ne menține silueta

Dacă vrem să nu ne îngrășăm după masa de Paște, ar fi bine să ținem cont de anumite trucuri. Carmen Brumă știe cum ne putem menține silueta perfectă.
04.04.2023 | 16:52
Trucul care ne ajuta sa nu ne ingrasam dupa masa de Paste Carmen Bruma ne spune secretul care ne mentine silueta
Carmen Brumă ne spune trucul care ne ajută să nu ne îngrășăm după masa de Paște. Sursă foto: Instagram, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru unele persoane, masa de Paște poate reprezenta un real pericol pentru siluetă. Avem numeroase alimente bogate în calorii, iar pe cât sunt de delicioase, pe atât de periculoase pot fi pentru cei care urmează o dietă sau vor să piardă câteva kilograme.

Cum eviți să te îngrași după masa de Paște

Carmen Brumă ne spune însă cum reușim să nu ne îngrășăm după masa de Paște. Într-un interviu acordat, antrenoarea de fitness și totodată soția lui Mircea Badea, a venit cu o serie de recomandări interesante. Dacă urmăm niște reguli simple, atunci evităm să acumulăm kilograme nedorite după masa de Paște.

ADVERTISEMENT

Antrenoarea de fitness știe cum să se mențină în formă. Totuși, ea recunoaște că atunci când vorbim de alimentație, este nevoie de o cursă lungă. Astfel, persoanele care vor o siluetă demnă de invidiat trebuie să renunțe la vechile obiceiuri alimentare.

Perseverența este și ea importantă în acest proces și evident răbdarea. Și totuși ce ne facem la masa de Paște ori la masa de Crăciun când cele mai delicioase bucate sunt într-un singur loc? Carmen Brumă spune că mănâncă mai toate alimentele de care îi este poftă. 

ADVERTISEMENT

De la cozonac până la drob, dar și ouă fierte. Pe de altă parte, contează ordinea acestora, dar și cantitatea, avertizează nutriționistul. O salată la început nu ar strica deloc. În cazul în care alegem să o consumăm înaintea mesei, aceasta ne va ajuta să nu ajungem la un vârf glicemic foarte mare.

Ce urmează după salată? Mâncăruri combinate precum ouă sau drob. De asemenea, poate fi consumată și friptură la masa de Paște alături de pască sau de cozonac. Aceasta nu ne va pune în pericol silueta. Mai departe însă, avem nevoie de mișcare.

ADVERTISEMENT

Regiile urmate de carmen Brumă

După o masă atât de copioasă, nutriționistul ne recomandă să ieșim afară și să ne plimbăm, nicidecum să ne întindem pe canapea. De asemenea, o altă recomandare este să evităm mesele bogate seara, pentru că ne vor strica somnul.

Practic, sfatul lui Carmen Brumă este să mâncăm din toate câte puțin. Totodată, ar fi bine să nu mâncăm prea mult seara și să nu uităm nici de mișcare, chiar dacă suntem în perioada sărbătorilor pascale. La final, ne va prinde bine, iar silueta noastră va fi în siguranță.

ADVERTISEMENT

„Prima regulă, deci, este să începi cu o salată, apoi mănânci mese combinate, mănânci drob, ou, ce-ți mai vine. Poți să mănânci și friptură, la final o bucățică de pască sau de cozonac. Apoi, obligatoriu, te duci și te plimbi, mișcare. Nu ne întindem cu burta sus pe canapea. Nu! Ieși afară după masă copioasă și te plimbi.

Din experiența mea vă spun că e bine să evitați mesele foarte bogate și concentrate seara. Nu de alta, dar nu te vei odihni bine. Ori, scopul tău de Paște este să te simți bine, nu?! Sfatul meu e să mănânci din toate câte puțin și să eviți să mănânci foarte mult seara și ești bine, sănătos, inclusiv de Paște!”, a dezvăluit Carmen Brumă, pentru click.ro.

ADVERTISEMENT