Life

Trucul care te ajută să ai geamuri curate și strălucitoare, fără să cheltuiești 1 leu. Soluția eficientă preparată cu ingrediente din bucătăria ta

Trucul cu care poți avea geamuri curate și strălucitoare. Nu vei cheltui nici măcar 1 leu. Soluția pe care o poți prepara acasă.
26.02.2024 | 11:33
Trucul care te ajuta sa ai geamuri curate si stralucitoare fara sa cheltuiesti 1 leu Solutia eficienta preparata cu ingrediente din bucataria ta
Ce să faci pentru a avea geamuri curate și strălucitoare. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Trucul genial care te poate ajuta să ai geamuri curate și strălucitoare. Nu e nevoie să cheltuiești nici măcar 1 lei. Poți prepara acasă un amestec foarte eficient, cu puține ingrediente.

Trucul pe care să-l folosești ca să ai geamuri curate și strălucitoare. Nu e nevoie să cheltuiești nici măcar 1 leu

Atunci când vine vorba de curățenie, există o mulțime de trucuri foarte utile, fără să fie nevoie de cheltuieli prea mari. De altfel, poți prepara propriile soluții cu produsele pe care le ai în casă și nu mai trebuie să te bazezi întotdeauna pe cele din comerț.

ADVERTISEMENT

Pentru spălarea geamurilor, există soluții speciale, însă poți face unele la tine acasă. Poți utiliza doar câteva ingrediente pe care, cu siguranță, le ai in bucătărie.

Geamurile se murdăresc adesea, oricât de des le-ai curăța. Din cauza condițiilor meteo, a prafului și a urmelor lăsate pe geamuri aproape zilnic, acestea trebuie spălate destul de des pentru a arăta impecabil.

ADVERTISEMENT

Astfel, de multe ori, avem tendința de a achiziționa soluții din comerț, destinate pentru sticlă, însă nu sunt întotdeauna foarte eficiente. Pentru suprafețele de sticlă, însă, există și alte metode de curățare, iar rezultatul e garantat.

Dacă vrei să prepari propria soluție acasă, ai nevoie doar de 250 de ml de apă caldă, un pahar de oțet de mere, 2 linguri mari de bicarbonat de sodiu, o linguriță de detergent de vase și sucul de la o lămâie.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară amestecul

Se toarnă apă într-o cratiță, care se aduce la fierbere și se așteaptă să dea în clocot. Se adaugă apoi bicarbonatul de sodiu și detergentul de vase. Se amestecă, apoi, timp de câteva minute, până când bicarbonatul se dizolvă complet.

Soluția se lasă la răcit, după care se toarnă într-un recipient cu pulverizator, potrivit Curiosauro.it. În recipient se adaugă oțetul și zeama de lămâie, apoi se închide totul și se agită energic, timp de câteva minute.

ADVERTISEMENT

După ce se îndepărtează cele mai importante reziduuri de praf și murdărie de pe sticlă, se pulverizează amestecul pe toată suprafața, apoi se lasă să acționeze timp de câteva minute.

Cu ajutorul unei cârpe uscate din microfibră, se distribuie soluția uniform. Se șterge apoi cu mai multe foi de ziar mototolite. În final, geamurile tale vor fi mult mai curate, fără urme de praf și alte urme.

În afară de faptul că murdăria va dispărea complet, această soluție mai are un avantaj. Mirosul proaspăt de lămâie va persista multe ore la tine în casă.

ADVERTISEMENT
Tags: