Life

Trucul care te ajută să îți speli hainele fără detergent de rufe. Ai nevoie de doar câteva ingrediente

În cazul în care ai rămas fără detergent de rufe, află că există un truc care te ajută să îți cureți hainele într-un mod cât se poate de rapid.
06.03.2023 | 12:58
Trucul care te ajuta sa iti speli hainele fara detergent de rufe Ai nevoie de doar cateva ingrediente
Trucul care te ajută să îți speli hainele fără detergent de rufe. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Nu de puține ori se poate întâmpla să rămânem fără detergent de rufe. Poate am uitat să mergem la magazin, sau poate pur și simplu nu ne-am dat seama că nu mai avem. Nu trebuie însă să ne îngrijorăm, pentru că sunt trucuri care ne ajută să avem haine cât se poate de curate.

Cu ce poți să înlocuiești detergentul de rufe

Detergentul de rufe poate fi înlocuit foarte simplu cu alte ingrediente, pe care cel mai probabil le ai deja în casă. În cazul în care nu știai, inclusiv detergentul de vase poate să în înlocuiască pe cel de haine, însă e recomandat ca acesta să fie cât mai natural, astfel încât să nu deterioreze hainele în timpul spălării.

ADVERTISEMENT

Iar acesta nu este singurul truc care poate să înlocuiască detergentul de vase. Și săpunul de uz casnic, alături de bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să îți speli hainele fără a mai avea nevoie de faimoșii detergenți de rufe din comerț. Cum faci acest lucru?

Ia un săpun de mâini și dă-l prin răzătoare. Amestecă apoi bucățelele de săpun răzuite cu bicarbonat de sodiu, iar mai apoi pune compoziția obținută în cuva mașinii de spălat. La final, după ciclul normal de spălare, vei vedea că hainele tale sunt dezinfectate, dar și curate și fără niciun fel de pete.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să elimini definitiv detergentul de rufe din rutina ta, atunci poți să optezi pentru un detergent ecologic făcut în casă. Multe persoane au început să îl prepare, având în vedere că nu necesită ingrediente prea scumpe și de asemenea, durează și destul de mult.

Trucul care te ajută să speli rufele fără detergentul din comerț

Pentru a prepara detergentul ecologic de casă, ai grijă să respecți fiecare cantitate în parte din ingredientele de mai jos:

ADVERTISEMENT
  • 125 g săpun pentru îndepărtarea petelor
  • 200 g săpun de rufe
  • 300 g bicarbonat de sodiu
  • 100 g acid citric
  • 250 g sare de mare

După ce ai adunat ingredientele, vei proceda ca și la trucul anterior. Săpunul se dă prin răzătoare și are ca scop sporirea efectului detergentului asupra petelor. Fulgii de săpun se lasă apoi la uscat, de preferat peste noapte, pe un prosop într-un loc uscat și călduros.

ADVERTISEMENT

A doua zi, fulgii de săpun se zdrobesc și se amestecă alături de bicarbonatul de sodiu și de acidul citric, care îndepărtează urmele de uzură de pe haine. Sarea de mare se adaugă și ea, însă ar fi bine ca aceasta să fie măcinată cu ajutorul unei râșnite, astfel încât să se poată dizolva mai repede atunci când este băgată în mașina de spălat.

După ce ai amestecat toate ingredientele poți pune detergentul într-un recipient și poți să îl folosești ori de câte ori ai nevoie. Acest detergent de casă este perfect inclusiv pentru hainele albe, având în vedere că, datorită ingredientelor, până și cele mai dificile pete pot fi eliminate. 

ADVERTISEMENT
Tags: