Life

Trucul eficient prin care adormi ușor, fără să iei pastile. Ce recomandă medicul Vlad Ciurea! Respectă acest obicei de mulți ani

Metoda rapidă prin care putem adormi mai rapid și putem avea un somn mai profund. Iată ce recomandă medicul neurochirurg Vlad Ciurea!
26.12.2023 | 09:10
Trucul eficient prin care adormi usor fara sa iei pastile Ce recomanda medicul Vlad Ciurea Respecta acest obicei de multi ani
Ce trebuie să facem înainte de a stinge lumina/ sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Invitat în cadrul unei emisiuni, Vlad Ciurea a abordat mai multe subiecte care țin de domeniul sănătății. Doctorul neurochirurg a dezvăluit un secret care îi va ajuta pe toți cei care au probleme cu somnul. Iată cum vă puteți odihni mai bine!

Trucul eficient prin care adormi mult mai ușor

Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a oferit câteva sfaturi persoanelor care vor să își protejeze creierul și să aibă un somn mai odihnitor, noapte de noapte. De ani buni, el respectă un singur obicei! Conform specialistului, înainte de a merge la culcare, trebuie să respectați anumite reguli.

ADVERTISEMENT

Prima dintre ele este legată de ecrane, fie ele telefoane, calculatoare sau televizoare. În plus, pentru ca creierul să fie antrenat, nu neapărat pentru somn, o carte citită înainte de a închide lumina face minuni. Neurochirurgul Vlad Ciurea a recunoscut că face acest lucru de ani buni, iar efectele sunt uimitoare.

Ce trebuie să faceți înainte de a merge la somn

„Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate”, a declarat medicul neurochirurg, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, importantă este și ora la care vă treziți dimineața: „Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul.

O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă. S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l. S-a inventat concediul. Folosiţi-l. S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o. S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, mai spune, pentru sursa citată, medicul neurochirurg Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Obiceiul sănătos care ne curăță creierul

Creierul se numără printre cele mai folosite organisme umane. În fiecare zi, acesta este supus la stres și la situații care necesită activarea mai multor stimuli. Aceste procese repetate nu fac decât ca, în timp, să dăuneze organismului, dar și creierului.

Potrivit declarațiilor medicului Vlad Ciurea, odată cu trecerea timpului, pe creierul nostru se depun așa zisele ”deșeuri”. Neeliminate la timp, acestea pot duce la dezvoltarea unor boli periculoase, precum Alzheimerul.

ADVERTISEMENT

Somnul și odihna corespunzătoare fac minuni pentru creier. Cercetările recente au demonstrat că somnul este cel care poate curăța creierul de beta-aminoide, adică de proteinele în exces care duc la dezvoltarea Alzheimerului.

ADVERTISEMENT
Tags: