Life

Trucul prin care poți să adormi în doar câteva minute. Metoda este cât se poate de simplă și o poate aplica oricine

Metodă simplă prin care poți să adormi imediat. Ai de făcut câțiva pași simpli pentru a intra direct în lumea viselor. Oricine poate să reușească
03.12.2022 | 12:30
Trucul prin care poti sa adormi in doar cateva minute Metoda este cat se poate de simpla si o poate aplica oricine
Tehnica prin care adormi imediat. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Experții spun că insomnia a devenit istorie după ce un nou studiu a scos la iveală o tehnică aparte. Astfel, în doar câteva minute somnul se instalează dacă veți pune în practică o schemă cât se poate de simplă. Așadar, adio vecini care fac gălăgie, adio, sforăitului deranjant al partenerului.

Metoda banală prin care adormi imediat

Specialiștii spun că oamenii care nu reușesc să adormă trebuie să se aștepte la adevărate minuni după ce vor pune în practică. Cu toate acestea, medicii au atras atenția că problemele de somn trebuie tratate cu destulă seriozitate.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cazurile grave trebuie să ajungă pe mâna doctorilor. Până la acel moment, există câteva tehnici care te vor ajuta să adormi mai repede decât te-ai aștepta. În primul rând este nevoie să îți ții respiraţia şi să numeri până la 7. Când ai ajuns la 8 expiră. Repetă exercițiul de 3-4 ori. La final, în mod normal, ești în lumea viselor.

O altă metodă este aceea de a respira pe nas pentru 4 secunde. Apoi. ține-ți respirația timp de 7 secunde,  expiră pe gură pentru alte 8 secunde. În tot acest timp este nevoie să asculți muzică ambientală, ceva care să te facă să simți că ești în mijlocul naturii

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu trebuie să vă mai spunem că trebuie să evitați alte activități în pat decât somnul. Și da, nu este voie nici măcar să te uiți la televizor. Nu încerca nici să rezolvi integrame în dormitor. Toate aceste activități îți pun mintea în mișcare, iar astfel somnul tău va întârzia să vină.

Totodată, este în regulă să aplicați presiune timp de un minut deasupa nasului, în linie cu sprâncenele. Masează-ți timp de un minut ambele urechi. Ambele gesturi te vor ajuta, te vor calma și apropia de somn.

ADVERTISEMENT

Nu folosi telefonul mobil pe post de ceas deșteptător. Înseamnă, de fapt, să pui mâna pe el și de acolo somnul poate să se îndepărteze. Relaxează-ți degetele de la picioare și numără descrescător de la 100, în multipli de trei.

Nu în ultimul rând, obișnuiește-te ca înainte să mergi la somn să ai activități de relaxare. Ai putea, de exemplu, să faci o baie fierbinte.

ADVERTISEMENT
Tags: