Life

Trucurile pe care trebuie să le știe toate gospodinele. Cum poți să ai hainele de un alb imaculat fără înălbitori

Vă prezentăm mai jos câteva metode foarte eficiente pentru a scoate petele de pe hainele albe fără a folosi înălbitori.
20.10.2021 | 15:01
Trucurile pe care trebuie sa le stie toate gospodinele Cum poti sa ai hainele de un alb imaculat fara inalbitori
ADVERTISEMENT

Există mai multe metode eficiente pentru a scoate petele de pe hainele albe fără a folosi înălbitori chimici.

Pentru cele mai multe gospodine albirea hainelor reprezintă o adevărată provocare, pentru că în timp aceste se îngălbenesc.

ADVERTISEMENT

Vă prezentăm mai jos câteva soluții simple pentru a rezolva această problemă, fără să fiți nevoiți să folosiți substanțe care vă pot afecta mâinile sau ochii.

Trucurile pe care trebuie să le știe toate gospodinele. Cum poți să ai hainele de un alb imaculat fără înălbitori

Pentru a scoate petele de pe hainele albe care s-au îngălbenit puteți folosi lămâia. Mai exact sucul de lămâie. Acesta va reda imediat culoarea mult dorită.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faceți este să puneți o jumătate de cană de suc de lămâie în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat rufe.

În cazul în care hainele albe au pete, acestea pot să fie eliminate tot cu ajutorul sucului de lămâie. Într-o oală se fierbe apă, apoi adăugați o lămâie tăiată felii. Acest amestec pe toarnă peste haine. După 2, 3 ore acestea se scot din apa cu lămâie și pot să fie spălate. Veți observa că toate petele au dispărut.

ADVERTISEMENT

Se mai poate folosi și o altă metodă. Adăugați o jumătate de cană de apă oxigenată în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat. După aceea, hainele se spală din nou, de această dată fără apă oxigenată. Folosiți același program de spălare.

Bicarbonatul de sodiu albește hainele

Se știe că bicarbonatul este folosit în gospodărie pentru a rezolva o serie de probleme. Cu ajutorul acestuia se pot spăla toate obiectele din bucătărie și baie, faianța sau gresia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta este folosit și pentru albirea hainelor albe. Luați o jumătatea de cană de bicarbonat și o puneți în mașina de spălat peste detergent. Efectele se vor observa imediat.

Hainele se vor albi imediat și vor fi mult mai moi.

Puteți folosi bicarbonatul de sodiu și pentru scoaterea petelor de pe hainele albe. Puneți praful peste pată și frecați puțin. Apoi hainele se bagă în mașina de spălat. La final veți observa că toate petele au dispărut.

Mai există încă o metodă pe care o puteți folosi, iar rezultatul este garantat. Se pune peste pată sucul de la o jumătate de lămâie, apoi se presară bicarbonat de sodiu. Se lasă hainele cu acest amestec o noapte. Dimineața se clătesc cu apă rece, apoi se bagă la mașina de spălat. Folosiți un program cu apă rece.

ADVERTISEMENT