News

Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava. Înmormântarea va avea loc, vineri, la Catedrala Arhiepiscopală. Video

20.05.2020 | 20:56
Trupul neinsufletit al IPS Pimen a ajuns la Suceava Inmormantarea va avea loc vineri la Catedrala Arhiepiscopala Video
ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen, decedat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală în urma infectării cu coronavirus, a ajuns, miercuri, la Suceava.

Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava

Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava cu o mașină mortuară, iar sicriul, închis ermetic, a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală în prezența mai multor fețe bisericești, care au făcut o scurtă slujbă.

ADVERTISEMENT

Conform Monitorul de Suceava, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a anunțat că slujba înmormântării va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12:00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

”Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte”, precizează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT

”Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie conștienți de faptul că spațiul este unul limitat”

Cei care vor dori să-și ia rămas bun de la ÎPS Pimen sau să participe la slujba înmormântării sunt rugați să respecte măsurile și îndrumările dde siguranță specifice acestei perioade.

”Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare”, mai notează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT

Conducătorii bisericii nădăjduiesc că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea lui ÎPS Pimen la cele veșnice, situația să fie cu mult îmbunătățită și restricțiile să fie reduse.

”Astfel vom avea posibilitatea cu toții de a cinsti așa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri la Institutul Matei Balș. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și-a prezentat testamentul pe 23 august 2019, în ziua în care a împlinit 90 de ani.

ADVERTISEMENT