Life

Tudor Chirilă îl critică dur pe Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat: “Sunteți un apărător al plagiatorilor”

Tudor Chirilă îl critică dur pe Sorin Cîmpeanu, care a fost acuzat de plagiat. Ce i-a transmis cântărețul ministrului Educației.
27.09.2022 | 00:35
Tudor Chirila il critica dur pe Sorin Cimpeanu acuzat de plagiat Sunteti un aparator al plagiatorilor
Tudor Chirilă îl critică dur pe Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat. Sursa foto: Instagram, Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă l-a criticat dur pe Sorin Cîmpeanu după ce a fost acuzat de plagiat. Iată ce i-a transmis antrenorul de la Vocea României ministrului Educației.

Tudor Chirilă îl critică dur pe Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

Cântărețul își expune adesea opiniile în mediul online atunci când vine vorba de chestiuni politice. Așa a făcut și de data aceasta, după ce ministrul Educației a fost acuzat de plagiat.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de la Vocea României l-a criticat dur pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce politicianul a fost acuzat că ar fi plagiat mai multe capitole de la alți doi profesori universitari.

Tudor Chirilă a reacționat pe rețelele de socializare și l-a acuzat pe Cîmpeanu că deservește ca un model de plagiat pentru tineri și că apără o astfel de practică.

ADVERTISEMENT

“Sorin Mihai Cimpeanu –  reforma educației nu stă niciodată în mâinile unui singur om.  Dimpotrivă.

Așa că, oricât ați încerca să sugerați că acuzațiile de plagiat care vă vizează sunt încercări de a împiedica reforma educației, nu ține.

ADVERTISEMENT

Sunteți nu doar un plagiator, ci și un apărător al plagiatorilor.”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sade Facebook.

Cântărețul a mai spus că reforma educației nu depinde doar de funcția lui Sorin Cîmpeanu și că cei din minister nu ar trebui să tolereze să facă echipă cu cineva care apără plagiatul.

ADVERTISEMENT

“Reforma educației nu depinde (doar) de funcția dumneavoastră. Cred că oamenii de bună credință din minister ar trebui să fie primii care să nu tolereze să facă echipă cu un om care subminează excelența academică.

Oare vor avea puterea asta? Sau vă vor tolera în numele faptului că-și fac treaba pe parcela lor și aia e singura lor datorie?

Oare ticălosul care a refăcut USL vă va proteja în continuare în numele colecției de vorbe fără sens #RomaniaEducata?”, a mai scris solistul trupei Vama.

Postarea lui Tudor Chirilă a fost apreciată de mii de persoane și distribuită de sute de utilizatori care au aceeași părere.

Ce a spus Sorin Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat

După ce a fost acuzat de plagiat de jurnalista Emilia Șercan, ministrul Educației a reacționat luni. Prezent la Academia de Studii Economice (ASE) pentru evenimentul de deschidere al noului an universitar, Sorin Cîmpeanu a fost rugat să comenteze aceste acuzații.

Sorin Cîmpeanu a susținut că articolul despre plagiat ar avea ca scop blocarea legilor educației, pe care are de gând să le adopte anul acesta.

Ministrul a subliniat faptul că își va continua demersurile, indiferent de încercările de a-l opri.

“Am înțeles că obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educației.

Vă fac un anunț: legile educației își vor continua parcursul firesc, legal, spre procesul de adoptare.

Astfel de încercări de a opri, din cursul lor firesc, legile educației, care sunt de interes pentru milioane de copii, nu mă pot influența.

Chiar dacă sunt abordări punctuale, personale.”, a transmis ministrul Educației.

Reacția politicianului vine după ce Emilia Șercan a publicat o investigație în care îl acuză pe Cîmpeanu că a plagiat în 2006, încercând acum să remedieze greșelile din trecut. Aceasta îl acuză de faptul că “legiferează în interes propriu”.

Jurnalista a arătat, în articolul publicat pe pressone.ro, că ministrul a plagiat într-un curs universitar.

În 2006, ministrul Educației și-ar fi însușit 13 capitole scrise de alți doi autori. Cîmpeanu ar fi schimbat foarte puțin titlurile capitolelor respective.

În plus, ar fi modificat doar cinci cuvinte din cele 117, cât reprezentau titlurile lucrării. Ministrul ar fi contribuit doar cu nouă pagini la lucrarea respectivă.

În 2006, Cîmpeanu a semnat un alt curs universitar intitulat “Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor”. Jurnalista Emilia Șercan susține că acesta ar fi identic cu cel din 2000.

ADVERTISEMENT