Fotbal intern

Tun financiar pentru Răzvan Burleanu. Cum va câștiga președintele FRF un milion de dolari în următorii patru ani

11.04.2021 | 14:09
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu și-a asigurat liniștea financiară pe viață. Șeful Federației Române de Fotbal va câștiga un milion de dolari în următorii patru ani.

Pe 20 aprilie, numărul 1 din FRF va deveni membru al Consiliului FIFA și va avea un mandat de patru ani (până în 2025), care nu este condiționat și de realegerea lui în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu este primul oficial din fotbalul românesc care accede în Consiliul FIFA, instituție care are misiunea de a stabili viziunea FIFA în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului la nivel mondial.

Salariu astronomic și diurne de până la 700 de dolari pe zi pentru Răzvan Burleanu

Conform platformei insidethegames.biz, funcția de membru în Consiliul FIFA este remunerată cu 250.000 de dolari anual, la care se adaugă diurne de 500 de dolari/zi, achitate de FIFA.

ADVERTISEMENT

În plus, atâta vreme cât va fi președintele FRF, Burleanu va încasa încă 200 de dolari pentru fiecare zi în care va munci pentru forul fotbalului mondial, din partea Federației Române de Fotbal. Un calcul simplu arată că numai din remunerația de membru al Consiliului FIFA, șeful FRF va fi retribuit cu un milion de dolari pe durata mandatului.

Consiliul FIFA este format din 37 de reprezentanți ai confederațiilor continentale şi condus de președintele forului mondial, Gianni Infantino. Activitatea consiliului se desfăşoară preponderent, în Elveția, la Montreaux.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu speră să fie reales în funcția de șef al FRF, anul viitor

Răzvan Burleanu este la al doilea mandat în fruntea FRF. Prima oară a câștigat în fața lui Vasile Avram, în 2014, iar în 2018 l-a învins pe Ionuț Lupescu. Anul viitor vor avea loc noi alegeri la Federația Română de Fotbal, iar Burleanu speră să obțină și cel de al treilea mandat, în ciuda faptului că activitatea sa din cadrul federației este contestată de tot mai mulți oameni de fotbal.

De când Răzvan Burleanu este în fruntea fotbalului intern, România a ratat două participări consecutive la turneul final al Campionatului Mondial (2014 și 2018) și nici campania de calificare la CM din Qatar (2022) nu a început deloc bine.

ADVERTISEMENT

Tot pe perioada mandatelor lui Burleanu, naționala României a ratat participarea la turneul final ale Campionatului European din 2020, iar singura prezență la Euro, în 2016, a fost una mai mult decât dezamăgitoare. În Franța, ”tricolorii” au obținut un egal, 1-1 cu Elveția, și au pierdut două meciuri, 1-2 cu Franța, respectiv 0-1 cu Albania, în faza grupelor.

ADVERTISEMENT