Sport

Turcia – Italia 0-3. „Squadra azzurra” a făcut spectacol în deschiderea Euro 2020. Cum arată clasamentul Grupei A. Video

Italia a făcut spectacol în meciul de deschidere de la Euro 2020, reușind să învingă Turcia cu scorul de 3-0.
11.06.2021 | 23:51
Turcia  Italia 03 Squadra azzurra a facut spectacol in deschiderea Euro 2020 Cum arata clasamentul Grupei A Video
ADVERTISEMENT
11-06-2021
22:20

Roberto Mancini nu se gândește încă la finală

În ciuda victoriei categorice contra Turciei și a evoluției entuziasmante a elevilor săi, selecționerul Roberto Mancini nu se gândește încă la faptul că Italia ar putea juca finala Euro 2020, care se va disputa pe stadionul Wembley din Londra.

„Am jucat bine. Știam că nu va fi ușor, fiind și primul meci, dar mai ales pentru că am înfruntat un adversar puternic. Publicul ne-a ajutat foarte mult și a fost crucial pentru noi să plimbăm mingea foarte repede. Trebuie să facem asta în continuare. A fost o noapte frumoasă, sper să mai urmeze și altele. Mai avem drum lung până la Wembley”, a declarat Roberto Mancini la finalul meciului cu Turcia.

11-06-2021
21:54

Leonardo Spinazzola, omul meciului Turcia - Italia 0-3

Italia a învins fără drept de apel Turcia cu 3-0 în meciul de deschidere de la Euro 2020, dar, surprinzător, omul meciului nu a fost desemnat Immobile, autorul unui gol și al unui assist, ci un jucător defensiv. Este vorba despre Leonardo Spinazzola, fundașul stânga al trupei antrenată de Roberto Mancini, care a avut o prestație excelentă în apărare, dar a contribuit decisiv și la golul doi al „squadrei azzurra”, marcat de vârful lui Lazio.

11-06-2021
20:57

Cum arată clasamentul Grupei A după Turcia - Italia 0-3

Italia a învins Turcia cu 3-0 în primul meci de la Euro 2020 și este liderul Grupei A. Cel puțin până sâmbătă, când se va disputa partida Țara Galilor – Elveția.

11-06-2021
18:56

Italia, victorie concludentă în primul meci de la Euro 2020

Turcia – Italia 0-3 (Demiral 54 aut., Immobile 66, Insigne 80) – VEZI VIDEO

Min. 80: GOOOL ITALIA! Insigne marchează superb, la colțul lung, după o pasă a lui Immobile. Turcia – Italia 0-3 

Min. 66: GOOOL ITALIA! Șutul lui Spinazzola din careu este respins de Cakir în față, balonul ajunge la Immobile, care reia din 6 metri în plasă. Turcia – Italia 0-2

Min. 54: GOOOL ITALIA! Berardi pătrunde pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, de unde Demiral trimite balonul în propria poartă. Turcia – Italia 0-1

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: S-a terminat prima repriză cu scorul de 0-0. Italienii au cerut în patru rânduri acordarea unei lovituri de la 11 metri, însă toate deciziile arbitrului olandez Danny Makkelie au fost confirmate de VAR.

Min. 42: Cakir retine șutul lui Immobile.

Min. 33: Donnarumma respinge din fața lui Tufan, după o centrare a lui Yilmaz.

Min. 23: Lovitura de cap a lui Chiellini, după un corner al Italiei executat de Insigne, este scoasă greu de sub bară de portarul Cakir.

Min. 14: Șutul lui Insigne trece puțin pe lângă poartă.

Min. 3: Immobile șutează în plasa laterală, după o pasă a lui a lui Berardi.

Min. 1: A început Turcia – Italia, primul meci de la Euro 2020. Momentul debutului a fost unul foarte spectaculos, mingea fiind adusă de o mașinuță controlată cu o telecomnadă de la marginea terenului.

11-06-2021
18:05

Echipele de start la Turcia - Italia

  • Turcia: Cakir (Trabzonspor) – Celik (Lille), Demiral(Juventus), Soyuncu (Leicester), Meras (Le Havre) – Yokuslu (WBA) – Karaman (Fortuna Dusseldorf), Tufan (Fenerbahce), Yazici (Lille), Calhanoglu (AC Milan) – Yilmaz (Lille). Rezerve: Gunok, Bayindir – Under, Tokoz, Antalyali, Kabak, Unal, Kokcu, Kahveci, Ayhan, Muldur, Dervisoglu. Selecționer: Senol Gunes
  • Italia: Donnarumma (AC Milan) – Florenzi (PSG), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Spinazzola (AS Roma) – Barella (Inter), Jorginho (Chelsea), Locatelli (Sassuolo) – Berardi (Sassuolo), Immobile (Lazio), Insigne (Napoli). Rezerve:Sirigu, Meret – Di Lorenzo, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni. Selecționer: Roberto Mancini

„Stadio Olimpico” din Roma este pregătit de Turcia – Italia, partida de deschidere de la Euro 2020. Au apărut și primele imagini de la arenă.

Campionatul European de Fotbal 2020 va debuta cu partida Turcia – Italia, vineri, 11 iunie 2021, de la ora 22:00. Meciul va fi găzduit de Olimpico din Roma, unul dintre cele 11 stadioane care participă la Euro 2020.

Italia a uitat gustul înfrângerii, Turcia stă bine în defensivă

Italia este una dintre cele mai în formă echipe din Europa, ajungând la 27 de partide consecutive fără înfrângere. „Azzurrii“ au obţinut calificarea la Euro cu punctaj maxim. Doar Belgia a mai bifat această performanţă.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Turcia s-a remarcat şi ea în preliminarii, având cea mai bună defensivă din competiţie, doar trei goluri primite (la egalitate cu Belgia). În schimb, echipa lui Senol Gunes a reuşit să-şi păstreze poarta intactă în 8 ocazii, cele mai multe dintre toate naţionalele înscrise în campania de calificare.

Turcia și Italia, revitalizate de selecționerii Senol Gunes și Roberto Mancini

Senol Gunes este autorul celei mai mari performanţe din istoria naţionalei sale. Sub comanda lui, în 2002, la Cupa Mondială din Coreea de Sud şi Japonia, Turcia atingea semifinalele competiţiei, unde era învinsă de viitoarea campioană Brazilia, cu 1-0. Turcii au luat bronzul după o finală mică împotriva gazdelor Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT
Turcia - Italia Euro 2020 cover Foto montaj Fanatik
Turcia – Italia este meciul de deschidere la Campionatul European 2020. Fluierul de start se dă vineri, 11 iunie 2021, de la ora 22:00 Foto montaj Fanatik

Gunes are rezultate bune şi în acest nou mandat. De la venirea sa, au fost 26 de meciuri, 14 victorii, 9 remize şi doar 3 înfrângeri. În preliminariile pentru Euro 2020, Turcia i-a luat 4 puncte campioanei mondiale Franţa, iar cu Germania şi Croaţia, în amicale, a terminat la egalitate 3-3.

Roberto Mancini a revitalizat Italia. Numit în martie 2018, după ce squadra azzurra a lipsit de la Mondialul din Rusia, Mancini a început să reclădească echipa din temelii. Încet, dar sigur, rezultatele au început să apară. Italia a terminat prima grupa din Liga Naţiunilor (fără înfrângere) şi urmează să joace play-off-ul ediţiei a doua în toamnă. În preliminariile pentru Euro, a avut punctaj maxim în cele 10 etape disputate. Iar de 27 de partide, nu a mai pierdut. De 8 nu a primit gol.

ADVERTISEMENT

Italia, campioană pe teren propriu. Turcia a reuşit semifinală în 2008

Turcia se află în faţa celei de-a cincea participări la un turneu final european. Debutul l-a avut în 1996, în Anglia, dar a terminat o grupă cu Portugalia, Croaţia şi Danemarca pe ultimul loc, cu trei înfrângeri şi niciun gol marcat. În 2000, a avut primul meci chiar împotriva Italiei, pierzând 1-2. A terminat pe locul secund, peste Belgia şi Suedia, dar s-a înclinat în faţa Portugaliei, 0-2, în sferturi.

În 2008, a revenit după o pauză de opt ani şi a reuşit cea mai bună performanţă. După o grupă terminată din nou pe locul secund, în spatele Portugaliei şi peste Cehia şi Elveţia, turcii au eliminat Croaţia la lovituri de departajare în sferturi, dar au cedat în semifinale, 2-3 cu Germania, cu un gol al lui Lahm în ultimul minut de joc. Au urmat alţi 8 ani de pauză până la Euro 2016. Turcia a fost învinsă de Spania şi Croaţia în grupă, a bătut Cehia, dar a terminat pe 3 şi a plecat acasă.

ADVERTISEMENT

Italia este la a zecea participare la un Campionat European şi a şaptea consecutivă. Debutul l-a avut în 1968, în calitate de ţară-gazdă, dar a fost nevoită să parcurgă preliminarii la fel ca toate celelalte state. A şi câştigat acea ediţie, după o finală care a avut nevoie de rejucare contra Iugoslaviei. N-a reuşit calificarea în 1972 şi 1976, iar în 1980 a terminat pe locul 4. A rămas acasă şi în 1984 şi 1992, iar între cele două, în 1988, a jucat semifinală. Din 1996, a participat la toate ediţiile, jucând finala în 2000 şi 2012, dar fără succes. În 2000, a fost învinsă de Franţa, iar în 2012 a pierdut cu Spania.

Cote la pariuri Turcia – Italia

Italia este una dintre formaţiile candidate la cucerirea trofeului. Chiar dacă nu intră în top 5 favorite, având a şaptea cotă, „Squadra azzurra“ îi poate face fericiţi pe cei care aleg să mizeze pe ea la câştigarea Euro 2020. Cota 12,00 de care beneficiază poate însemna o adevărată lovitură financiară. Cei care preferă siguranţa pot miza pe o calificare în semifinale (cotă 2,70) sau în sferturi (cotă 1,50).

Turcia este una dintre selecţionatele de valoare medie, lucru reflectat şi de şansele pe care i le oferă bookmakerii la câştigarea trofeului. Trupa lui Senol Gunes are cotă 70,00 pentru a ridica trofeul, la egalitate cu Rusia, a 12-a cotă ca valoare. O participare în semifinale are cotă 12,00, iar pentru sferturi Turcia primeşte 4,00.

Cote interesante sunt şi pentru partida propriu-zisă. Turcia – Italia are 8,35 pentru „1“, 3,80 pentru „X“ şi 1,55 pentru „2“. E clar că Italia este favorită. De altfel, în confruntările directe, Turcia nu a câştigat niciodată, având 7 eşecuri şi 3 remize. Mai mult, turcii au pierdut toate cele 4 meciuri de debut la precedentele ediţii de Euro.

Cine transmite la TV meciul Turcia – Italia

Turcia – Italia se joacă vineri, 11 iunie 2021, de la ora 22:00, pe stadionul Olimpico din Roma. Partida poate fi urmărită pe canalul de televiziune PRO TV, care va transmite şi ceremonia de deschidere a Euro 2020, începând cu ora 21:30. De asemenea, jocul poate fi urmărit și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Toate cele 51 de partide ale Campionatului European vor fi transmise de trustul PRO, cele mai multe dintre ele pe canalul principal, PRO TV. PRO X va difuza partide din ultima etapă a grupelor, atunci când jocurile decisive se vor desfăşura în paralel.

Starurile celor două formaţii

Burak Yilmaz, atacantul de 35 de ani, este starul naţionalei lui Senol Gunes. Proaspăt campion în Franţa, cu Lille, echipă al cărei golgheter a fost, veteranul este cel mai important om din lot, prin prisma experienţei sale. „Regele Yilmaz“ a punctat de 5 ori în patru meciuri pentru Turcia în 2021.

De partea cealaltă, Marco Verratti, „motorul“ de la mijlocul lui PSG, e jucătorul numărul 1 pentru Roberto Mancini. Micuţul fotbalist are deja 40 de selecţii, cele mai multe dintre mijlocaşii centrali. Lideri în acest clasament sunt veteranii din apărare, Chielini (107) şi Bonucci (102).

Ce jucători importanţi lipsesc în Turcia – Italia

Marco Verratti va rata însă primul meci al ţării sale la Euro din cauza unei accidentări. Staff-ul medical speră să îl recupereze până la partida cu Elveţia, pe 16 iunie.

Nu este singura veste proastă pentru Roberto Mancini, care l-a pierdut şi pe Lorenzo Pellegrini. Accidentat în penultima etapă de Serie A, mijlocaşul Romei a fost inclus în lotul de 26 şi nu a jucat niciun amical, pentru a fi protejat. Din păcate pentru el, la ultimul antrenament, a recidivat şi va fi înlocuit cu Gaetano Castrovilli, de la Fiorentina.

Unde se joacă Turcia – Italia

Turcia – Italia, prima partidă de la Euro 2020, se va juca pe stadionul Olimpico, din Roma. Italia este una dintre selecţionatele care va beneficia de suportul publicului propriu pe toată durata grupelor, jucându-şi toate meciurile acasă.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Turcia – Italia: 1,55 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Turcia – Italia: 1,93 este cota pentru „2 şi sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT