Sport

Turcii îl distrug pe Marius Șumudică, după despărțirea de Gaziantep: „Mare dezamăgire!”

Marius Șumudică (53 de ani) a fost atacat de presa turcă după ce s-a despărțit de Gaziantep și e liber de contract.
08.03.2024 | 14:40
Turcii il distrug pe Marius Sumudica dupa despartirea de Gaziantep Mare dezamagire
Marius Sumudica a plecat de la Gaziantep © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică (53 de ani) s-a despărțit de Gaziantep și e liber de contract după o serie de meciuri în care nu a reușit să convingă. Antrenorul român și-a dat demisia de la turci după ce nu a reușit să scoată echipa din zona retrogradării.

Marius Șumudică, o victorie în 11 meciuri

Într-o analiză a performanțelor sale, presa din Turcia scrie că Șumudică a provocat dezamăgire la Gaziantep echipă care l-a așteptat cu brațele deschise pentru a o salva de la retrogradare. Bilanțul negativ al ultimelor meciuri l-a costat scaunul de antrenor pe Șumi care a fost în conflict cu o parte a presei.

ADVERTISEMENT

Publicația Sabah spune că Șumudică nu a reușit să adune decât o medie de 1,09 puncte pe meci la Gaziantep, ceea ce este prea puțin pentru nevoile echipei.

Șumi a ajuns la Gaziantep pe 8 septembrie 2023 dar nu a convins. „În ultimele 11 meciuri, nu a putut câștiga decât o dată”, a notat Sabah. Șumudică a anunțat că vrea o pauză în care va merge la documentare la FC Porto.

ADVERTISEMENT

„Gaziantep, care a început campionatul sub conducerea lui Erdal Güneş, s-a despărțit de acesta pe 4 septembrie 2023, după ce echipa nu a strâns niciun punct în patru etape. Conducerea i-a dat postul lui Marius Șumudică, cel care antrenase și în trecut la club.

Șumudică nu a reușit în campionat decât o victorie, un 3-1 cu Istanbulspor, de la sfârșitul lui decembrie și până acum! În ciuda rezultatelor slabe, conducerea lui Gaziantep a decis să continue cu românul la ședința din 26 februarie”, a precizat Sabah.

ADVERTISEMENT

„Cel mai bun mandat al românului rămâne primul la Gaziantep, când a adunat 51 de meciuri în 577 de zile”

Șumudică a mai pierdut un meci, 0-1 cu Antalyaspor, meci decisiv pentru el. „Gaziantep s-a despărțit până la urmă de Șumudică, pe 6 martie. Cel mai bun mandat al românului rămâne primul la Gaziantep, când a adunat 51 de meciuri în 577 de zile. A strâns 77 de puncte, adică 1,50 pe meci, din 19 victorii, 20 de egaluri și 12 înfrângeri”, au scris turcii.

Turcii au subliniat și contraperformanțele românului în campionatul lor, la Çaykur Rizespor și Yeni Malatyaspor.  Șumudică a declarat că nu va prelua nicio echipă până la vară fiind acum liber de contract, chiar dacă s-a spus că ar fi primit deja o propunere din România.

ADVERTISEMENT

Șumudică a antrenat Gaziantep în 22 de meciuri de campionat în al doilea său mandat. A avut o medie de 1,09 puncte pe meci dar a și lipsit în două meciuri. Nu a putut fi pe bancă, fiind eliminat, la 3-0 cu Alanyaspor, în etapa a 12-a, și nici la egalul 0-0 cu Atakaş Hatayspor, din runda a 16-a, din cauza unor probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT