Sport

Turcii l-au invitat pe Mircea Lucescu la deschiderea Euro 2020: ”Era normal să mă duc”

Euro 2020 are startul în această seară, iar Mircea Lucescu a fost invitat de turci să asiste la meciul cu de deschidere cu Italia.
11.06.2021 | 12:45
Turcii lau invitat pe Mircea Lucescu la deschiderea Euro 2020 Era normal sa ma duc
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român, care a stat un an și jumătate pe banca naționalei Turciei, între august 2017 și februarie 2019, a plecat în această dimineață spre Roma.

Chiar dacă a fost criticat vehement la acel moment, antrenorul român nu a fost uitat de oamenii din federație care astfel îi mulțumesc pentru reconstrucția făcută.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu merge la deschiderea Euro 2020 la invitația turcilor

Într-o creștere evidentă în ultimii doi ani, turcii nu puteau să treacă cu vederea faptul că actuala națională este construită pe bazele puse de Mircea Lucescu și l-au invitat pe acesta la meciul de deschidere de la Euro 2020.

Turcii vor da startul turneului final, urmând să întâlnească vineri, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma, reprezentativa Italia, în Grupa A, din care mai fac parte Țara Galilor și Elveția.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte mulți jucători promovați de mine, tot schimbul din fotbalul turcesc s-a datorat acelui an și jumătate. I-am găsit prin tot felul de echipe mai mici, acum joacă la echipe mari. Un an și jumătate important pentru viitorul naționalei Turciei”, a declarat Lucescu la plecarea spre Roma.

Care este avantajul Italiei în meciul cu Turcia

Tehnicianul român a admis că Italia beneficiază de avantajul faptului că jucătorii vin dintr-un campionat tacticizat și a precizat că favoritele sale la Euro 2020 dunt reprezentativele Turciei și Ucrainei.

ADVERTISEMENT

”Ei m-au invitat, era normal să mă duc. Mă întorc și după am altă treabă, începe Campionatul European la București. Au o echipă competitivă, au învins Olanda destul de ușor, Franța, destul de ușor. E o echipă tânără.

Echipa Italiei este o echipă cu jucători dintr-un campionat foarte tacticizat, ei știu să joace pentru rezultat. Să vedem ce va ieși din această confruntare. Bineînțeles că favorita mea e Turcia. Eu vorbesc de meciul cu Italia. E lung acest turneu. Țin și cu Ucraina, am 11 jucători în lotul echipei naționale. M-am întâlnit cu ei”, a spus ”Il Luce”.

ADVERTISEMENT

Shevchenko, cuvinte de laudă pentru Lucescu

Mircea Lucescu a fost lăudat de selecționerul Ucrainei, fostul mare fotbalist Andriy Shevchenko, pentru performanțele reușite în acest sezon cu Dinamo Kiev. Ucrainenii sunt cazați la București și vor juca două meciuri din Grupa C pe Arena Națională.

Trupa lui Shevchenko va înfrunta reprezentativele Macedoniei de Nord (17 iunie 2021, ora 16:00) şi Austriei (21 iunie 2021, ora 19:00). În ceea ce privește antrenamentele, acestea vor fi efectuate pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.

Pe lângă ”Il Luce”, în contact cu delegația Ucrainei la București se mai află și fostul mijlocaș al celor de la Dinamo Kiev, Florin Cernat. În plus, Răzvan Raț și-a exprimat intenția de a-l vizita pe bunul său prieten, Andriy Pyatov, dacă protocolul medical impus în contextul pandemiei Covid-19 îi va permite acest lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: