News

Turiștii au luat cu asalt plajele din Marea Britanie! Într-o stațiune a fost declarată stare de alertă

26.06.2020 | 11:55
Turistii au luat cu asalt plajele din Marea Britanie Intro statiune a fost declarata stare de alerta
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Marea Britanie nu a scăpat de pericolul răspândirii noului coronavirus, vara și temperaturile caniculare îi îmbie pe oameni să uite complet de măsurile de distanțare fizică. Sute de mii de turiști au luat cu asalt plajele din sudul țării și s-au distrat pe cinste, ca în vremurile bune.

În ciuda avertismentelor venite din partea autorităților, nimănui nu părea să-i pese de faptul că pandemia este departe de a se fi încheiat. În schimb, au curs litri întregi de băuturi alcoolice, iar în unele zone au fost raportate chiar și câteva incidente violente.

ADVERTISEMENT

Și nu e de mirare, în condițiile în care termometrele s-au încins la propriu, indicând valori de peste 32 de grade Celsius. În Bournemouth, de pildă, abia dacă mai aveai loc să arunci un ac și aproape nimeni nu purta mască de protecție. Cât despre distanțare, aceasta pare să fi apus deja demult pentru turiștii dornici de distracție.

Sute de mii de turiști au umplut până la refuz plajele din Marea Britanie

De teamă că britanicii nerăbdători să își reia vechile obiceiuri vor provoca o nouă explozie a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, autoritățile locale au luat o decizie radicală. În zonă a fost emisă stare de alertă, așa că nimeni nu mai are acces la plajă dacă nu respectă cu sfințenie măsurile de protecție.

ADVERTISEMENT

În plus, ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a anunțat că nu are de gând să aștepte ca Regatul Unic să „se întoarcă unde a fost”. Va lua măsuri drastice dacă oamenii nu vor înțelege că trebuie să respecte regulile.

Vom închide plajele, dacă observăm creșterea numărului de cazuri. Soarele strălucește și, desigur, toată lumea vrea să se bucure de vremea frumoasă, dar trebuie să respectăm regulile ori riscăm să ne întoarcem unde am fost”, a declarat oficialul.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson anunțase revenirea la normalitate

Această situație a fost alimentată inclusiv de premierul Marii Britanii, care a anunțat recent că restricțiile drastice aplicate atât populației, cât și firmelor vor fi ridicate ca urmare a unui plan de relaxare ce urmează să intre în vigoare din data de 4 iulie.

Potrivit premierului, se vor redeschide atât barurile, restaurantele, hotelurile, muzeele, cât şi saloanele de înfrumusețare. Pe britanici îi așteaptă, practic, o revenire totală la normalitate, în ciuda faptului că pericolul nu a trecut. Ba chiar s-a înregistrat în ultima vreme unul dintre cele mai grave bilanțuri de decese provocate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Economia a avut, însă, de suferit din cauza instituirii izolării în efortul de a încetini propagarea bolii şi, chiar dacă activităţi neesenţiale au fost autorizate să se redeschidă săptămâna trecută, multe întreprinderi, în special din sectorul hotelier, au rămas închise.

Pentru a permite repornirea acestor sectoare în sezonul estival, Johnson a precizat în Parlament că distanţa recomandată între două persoane va fi redusă la un metru, faţă de doi, cum se întâmplă în prezent. Această problemă a fost motiv de controverse și dezbateri aprinse în spațiul public în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT