Sport

Turneul caritabil al celor de la Dinamo Kiev, sabotat de ultraşi! Îl acuză pe patronul lui Lucescu că e pro-rus

Dinamo Kiev întâmpină probleme în susținerea turneului caritabil pe care intenționează să îl organizeze. Fanii polonezi au anunțat că vor sabota amicalul cu Legia Varșovia.
05.04.2022 | 18:42
Turneul caritabil al celor de la Dinamo Kiev sabotat de ultrasi Il acuza pe patronul lui Lucescu ca e prorus
Fanii campioanei Poloniei, Legia varșovia, au anunțat că vor boicota meciul amical cu Dnamo Kiev. Sursa foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Oficialii echipei Dinamo Kiev au anunțat că vor susține un turneu european în scopuri caritabile. Intențiile oficialilor ucraineni se lovesc, însă, de refuzul fanilor de a participa la evenimente.

Fanii Legiei Varșovia au anunțat oficial că vor boicota amicalul cu Dinamo Kiev

Dinamo Kiev intenționează să susțină mai multe partide amicale cu echipe de top din Europa, în scopuri caritabile. Conform anunțului făcut de oficialii echipei antrenate de Mircea Lucescu veniturile încasate urmează să fie donate ucrainenilor afectați de invazia Rusiei.

ADVERTISEMENT

Însă, lucrurile au început cum nu se poate mai prost pentru campioana Ucrainei. Meciul cu FCSB, programat inițial pentru data de 6 aprilie, a fost amânat din cauză că fotbaliștii lui Lucescu nu sunt pregătiți.

Următorul joc este programat pe 12 aprilie, cu Legia Varșovia, însă acesta va fi sabotat de ultrașii campioanei Poloniei care îi acuză pe patronii lui Dinamo Kiev că ar fi pro-ruși.

ADVERTISEMENT

”Conform unor surse verificate și a informațiilor oferite de suporterii lui Dinamo Kiev, proprietarii clubului, frații Surkis, au fost întotdeauna pro-Rusia și au cooperat cu politicienii ruși.

Ambii au fugit din țară cu bani după începerea războiului. În aceste condiții, am decis să nu participăm la acest meci. Le cerem conducătorilor Legiei să nu transfere niciun ban în conturile fraților Surkis.

ADVERTISEMENT

Sumele obținute să fie transferate doar într-un cont verificat, de încredere”, au anunțat membrii facțiunii Nieznani Sprawcy din peluza Legiei, pe pagina de Facebook.

Între cluburile care și-au anunțat disponibilitatea de a organiza în perioada următoare partide amicale cu Dinamo Kiev se numără FC Barcelona, Ajax Amsterdam, AC Milan, PSG, sau Benfica Lisabona.

ADVERTISEMENT

Însă, și aceste partide sunt greu de organizat datorită programului extrem de încărcat al unor echipe, implicate încă în întrecerile interne și internaționale.

ADVERTISEMENT