ADVERTISEMENT
Sporturi

Turneul la care Roger Federer se va întoarce pe teren: ”Și-a luat angajamentul că va fi acolo”

Autor: Gabriela Gheorghe | 20.12.2020 | 16:57
Turneul la care Roger Federer se va întoarce pe teren: ”Și-a luat angajamentul că va fi acolo”
Roger Federer. Sursă foto: Hepta.

Marele tenismen din Elveția va participa din nou la turnee, iar prima competiție la care va lua startul în 2021 va fi Australian Open. ”Și-a luat angajamentul că va fi acolo”, a dezvăluit directorul turneului de Grand Slam. 

ADVERTISEMENT

Roger Federer a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimele 10 luni deoarece a stat departe de teren din cauza unei accidentări la genunchi. Elvețianul a trebuit să fie operat de două ori.

Perioada de inactivitate a lui Federer se apropie de sfârșit. Craig Tiley, directorul de la Australian Open, a spus că a primit asigurări din partea tenismenului elvețian că va fi la Melbourne pentru Australian Open, competiție ce va debuta pe 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Federer va reveni în competiții după mai bine de un an

”Avem confirmări de la toți sportivii că vor fi în Australian. Evident, pentru că va fi începutul sezonului, se poate întâmpla orice, însă confirmările există, și-au luat angajamentul că vor fi la Melbourne. Toți jucătorii, inclusiv Roger Federer, s-au angajat că vor veni.

Roger Federer ne-a transmis că data de 8 februarie este potrivită pentru el. Dar multe depind și de cum va reacționa organismul său în următoarea perioadă”, a spus Craig Tiley.

ADVERTISEMENT

Elvețianul se află pe locul 5 în clasamentul masculin. Federer a disputat ultimul joc oficial pe 30 ianuarie, chiar la Australian Open. El pierdea în penultimul act contra lui Novak Djokovic, cel care și-a trecut în palmares turneul, cu 6-7 (1), 4-6, 3-6.

Federer este  cel mai bun sportiv elvețian din ultimii 70 de ani

Primul turneu de Grand Slam al anului, competiție la care cel mai probabil Roger Federer se va întoarce pe teren, se va disputa între 8 și 21 februarie, debutul Australian Open a fost amânat din cauza pandemiei. Federer a acumulat 6.630 de puncte în clasamentul mondial. Liderul ierarhiei este sârbul Novak Djokovic, cu 12.030. Rafael Nadal ocupă poziția secundă a clasamentului, iar Dominic Thiem este pe trei.

ADVERTISEMENT

Federer anunța că își dorește să revină în circuitul masculin în anul 2021. În același timp, marele tenismen se gândește și la posibilitatea retragerii.

Elvețianul (39 de ani) a participat numai la un singur turneu în 2020 din cauza faptului că a fost accidentat. Roger Federer a fost desemnat cel mai bun sportiv elvețian din ultimii 70 de ani. La începutul acestei luni, elvețianul a avut un anunț important pentru suporterii săi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!