Sport

TVR l-a concediat pe Marian Olaianos din motive disciplinare grave. Comentatorul, implicat într-un scandal de agresiune fizică și hărțuire sexuală asupra unei colege

Scandalurile se țin lanț de postul public, iar ultima decizie importantă luată de conducerea TVR este concedierea comentatorului sportiv Marian Olaianos.
09.03.2023 | 19:15
TVR la concediat pe Marian Olaianos din motive disciplinare grave Comentatorul implicat intrun scandal de agresiune fizica si hartuire sexuala asupra unei colege
Scandalurile se țin lanț de postul public, iar ultima decizie importantă luată de conducerea TVR este concedierea comentatorului sportiv Marian Olaianos. Sursă foto: Facebook Marian Olaianos
ADVERTISEMENT

Realizatorul emisiunii ”Replay” a fost acuzat de colega sa Nadine Vlădescu că a agresat-o, dar bărbatul s-a apărat și a spus că a existat o hărțuire sexuală din partea femeii. Din cauza acestui caz, Olaianos a fost scos din echipa de comentatori de la Cupa Mondială din Qatar.

Marian Olaianos, concediat de TVR

La trei luni de la începerea acestui scandal, conducerea TVR a decis să-l concedieze pe Marian Olaianos pe baza raportului întocmit de Comisia de Cercetare Disciplinară din cadrul postului public.

ADVERTISEMENT

”Decizia are ca temei raportul comisiei de cercetare disciplinară constituită pentru a analiza incidentul sesizat de Nadine Vlădescu Joi, 9 martie, reprezentanţii SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancţionare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale.

ADVERTISEMENT

Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancţionare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă şi medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

ADVERTISEMENT

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: ‘aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am împins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului’”, se arată în comunicatul TVR, publicat de site-ul paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

Cristian Oprean a plecat și el de la TVR după scandalul de la Cupa Mondială

Acesta nu este însă singurul scandal în care este implicat un angajat al secției Sport din cadrul TVR. Cristian Oprean, coordonatorul delegației de la Cupa Mondială din Qatar, a fost acuzat că a vândut unui român biletele care erau puse la dispoziție postului public, pentru a accesa fondurile în interes personal.

Deși în prima fază a negat vehement orice implicare în acest scandal, Cristian Oprean și-a dat demisia din Televiziunea Publică după 20 de ani, atunci când a aflat că urma să fie pus sub cercetare de Comisia de Disciplină.

Conducerea TVR a decis să-i facă plângere penală lui Oprean, acuzându-l de abuz de încredere și înșelăciune. Șefii postului public denunță faptul că jurnalistul a făcut două oferte în numele instituției, în valoare de 6,6 milioane de euro, pentru ca postul public să transmită câteva competiții sportive în următorii ani, deși nu era mandatat.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Anunț teribil despre Ion Iliescu! Adevărul despre execuția soților Ceaușescu
Anunț teribil despre Ion Iliescu! Adevărul despre execuția soților Ceaușescu
Horoscopul lui Dom’ Profesor – 8 decembrie 2023. Expansiunea Universului
Horoscopul lui Dom’ Profesor – 8 decembrie 2023. Expansiunea Universului
Simona Halep dă lovitura în plin SCANDAL de dopaj! Afacerea de milioane de...
Simona Halep dă lovitura în plin SCANDAL de dopaj! Afacerea de milioane de euro se extinde
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română