Sport

Sepsi – Farul 0-1, în etapa a 26-a din SuperLiga. Hagi urcă pe locul 4 și e aproape de play-off

Farul s-a impus pe terenul lui Sepsi OSK, scor 1-0, în etapa a 26-a din SuperLiga, cu un gol contestat vehement de gazde.
19.02.2024 | 19:20
Sepsi  Farul 01 in etapa a 26a din SuperLiga Hagi urca pe locul 4 si e aproape de playoff
Sepsi și Farul se duelează direct pentru un loc de play-off în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
19-02-2024
14:14

Sepsi - Farul 0-1 (Grameni 87)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Farul câștigă meciul din deplasare cu Sepsi scor 1-0, după un gol controversat și urcă pe locul 4 în clasament.

sup

Min. 87 – GOOOL Farul!!! Kiki centrează din stânga, Grameni reia, balonul este atins pe linia porții de Varga, dar nu pot fi împiedicat de tot. Dumitrescu vine și respinge, dar după ce mingea a trecut linia porții.

Min. 59 – Louis Munteanu este lansat excelent pe culoar, îl lobează pe Niczuly, dar Kecskes respinge pe spate mingea ce se îndrepta spre poarta goală.

Min. 51 – Ștefănescu a șutat de la 23 de metri, Buzbuchi a respins în față și Safranko atent a împins mingea în poartă. Faza a fost analizată la VAR și golul a fost anulat pentru o p0ziție de ofsaid a atacantului de la Sepsi.

Min. 38 – Kallaku șutează de la 25 de metri, dar mingea e pe mijlocul porții și nu îi pune probleme lui Buzbuchi.

Min. 29 – Deaconu profită de o eroare a lui Păun, dar șutul său de la 22 de metri se duce peste poartă.

Min. 20 – Ștefănescu șutează periculos de la 25 de metri, Buzbuchi respinge din nou, iar Larie trimite în corner pentru mai multă siguranță.

Min. 13 – Buzbuchi are o nouă intervenție foarte bună și îl blochează în 6 metri pe Safranko.

Min. 3 – Ștefănescu profită de o eroare a lui Larie, șutează de la 14 metri, dar Buzbuchi are un reflex extraordinar și scoate în corner.

Start de meci!

Sepsi: Niczuly – Oroian, Ninaj, Kecskes, D. Ciobotariu – N. Păun – Kallaku, Cosmin Matei, Ștefănescu, Fl. Ștefan – Safranko. Rezerve: Dinu Moldovan, Andres Dumitrescu, H. Gedo, Oteliță, Popsa, Aganovic, Rondon, J. Rodriguez, Kevin Varga, Debeljuh. Antrenor: Bernd Storck.

Farul: Buzbuchi – Dussaut, Larie, M. Popescu, Kiki – R. Deaconu, Queiros, Grameni  – Cr. Ganea, L. Munteanu, Budescu. Rezerve: Mușat, Boli, Dan Sîrbu, Henrique, Nedelcu, Al. Stoian, Dănuleasa, D. Grosu, S. Cojocaru, Doicaru, Vînă, Rivaldinho. Antrenor: Gheorghe Hagi. 

17-02-2024
10:37

FC Voluntari - UTA Arad 0-1 (Fabry 78)

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga

Vezi aici toate fazele video importante.

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 78: GOOL UTA Arad! Căpușă centrează în careu. Fabry trimite imparabil cu o lovitură de cap. 

Min. 59: Dumiter trimite periculos din fața porții. Iacob are o intervenție fantastică, reușind să respingă în corner. 

Min. 34: Rodrigues trimite înalt mingea în fața porții. Luckassen trimite slab pe portar cu capul dintr-o poziție incredibilă. 

Min. 30: Boboc centrează bine în careu. Dumiter trimite periculos spre poartă cu o lovitură de cap. Iacob respinge în corner. 

Min. 19: O nouă ocazie de gol pentru UTA Arad! Luckassen trimite puțin pe lângă poartă cu o lovitură de cap. 

Min. 7: Vlad Morar șutează excelent. Mingea lovește bara. 

Min. 1: Partida a început!

FC Voluntari: J. Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc – Cascini, Crepulja – Dumiter, Răduț, R. Popescu – Nemec. Rezerve: Vâlceanu – D. Florea, Cocian, Paz, Carnat, D. Andrei, Ciobanu, Rața, Droppa, Voican, Armaș, Aliji. Antrenor: Nicolae Dică. 

UTA Arad: Fl. Iacob – Căpușă, Benga, Stolnik, D. Rodrigues – Morar, Machado, Cr. Mihai – Micovschi, Luckassen, Omondi. Rezerve: Kucher – Freitas, Fabry, Stahl, R. Pop, Iurasciuc, Vulturar, Trif, Ariel Lopez, Tudorie, A. David. Antrenor: Mircea Rednic.

16-02-2024
14:14

Petrolul Ploiești - Poli Iași 2-1 (Musi 60, Berisha 90+4 / Ispas 30)

Vezi aici cele mai importante faze din meci.

Min. 90+5 – Final de meci!

Min. 90+4 – GOOOL Petrolul Ploiești!!! Berisha scapă pe contraatac, aleargă până în careul oaspeților și trimite balonul în poartă. Atacantul închide tabela la ultima fază a meciului și aduce cele trei puncte formației de pe Ilie Oană.

Min. 86 – Ocazie imensă de gol al lui Poli Iași. Oaspeții puteau să închidă tabela după execuția lui Luca Mihai, dar mingea a lovit bara.

Min. 60 – GOOOL Petrolul Ploiești!!! Alexandru Musi egalează pentru gazde după o execuție perfectă cu dreptul din careu.

Min. 30 – GOOOL Poli Iași!!! Rareș Ispas deschide scorul pe Ilie Oană. Fundașul primește balonul fix în fața porții și trimite cu ușurință în plasă.

Min. 13 – Ocazie mare de gol pentru Poli Iași. Bettaieb șutează puternic la poartă, dar Zima face o paradă spectaculoasă și trimite balonul în corner.

Min. 1 – Start de meci!


Echipele de start la meciul Petrolul – Poli Iași.

  • Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Huja, Țicu – Hanca, Seto, Jair, Grozav – Musi, Irobiso. Rezerve: Eșanu, Bălbărău – Garutti, L. Dumitriu, D. Radu, Diomande, M. Bratu, Jyry, Ișfan, I. Răducan, D. Paraschiv, Berisha. Antrenor: Florin Pârvu.
  • Poli Iași: Ailenei – Todoroski, Bouhenna, Samayoa, Ispas – Bordeianu, Garobbio – Bettaieb, L. Mihai, Ștefanovici – Harrison. Rezerve: Niga – Martac, F. Ilie, Katanec, Jatoba, Itu, Buș, Gheorghiță, Kabra, Mota. Antrenor: Leo Grozavu.

Pe parcursul a patru zile, începând de vineri, 16 februarie și până luni, 19 februarie, au loc partidele din etapa a 26-a a SuperLigii, cu încă patru runde până vom ști oficial componența play-off-ului și a play-out-ului. Cele mai interesante jocuri ale acestei etape se anunță a fi implicate în zona play-off, U Cluj – FCSB, Rapid – FC Hermannstadt și FC U Craiova 1948 – CFR Cluj.

Programul etapei a 26-a din SuperLiga și al televizărilor

Vineri, 16 februarie

  • ora 17:00 Petrolul – Politehnica Iași (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 Rapid – FC Hermannstadt (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 17 februarie

  • ora 14:00 FC Voluntari – UTA (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 21:30 FC U Craiova 1948 – CFR Cluj (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Duminică, 18 februarie

  • ora 17:15 FC Botoșani – Universitatea Craiova (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 Dinamo – Oțelul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Luni, 19 februarie

  • ora 17:30 Sepsi Sf. Gheorghe – Farul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:30 U Cluj – FCSB  (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Liderul, meci greu cu „Șepcile roșii”, cu Rapidul îi suflă în ceafă!

FCSB trebuie să fie atentă la mersul de intercity al Rapidului din primele patru etape pe 2024, soldate cu victorii pe linie. Meciul de la Cluj, contra „Șepcilor roșii”, nu este deloc ușor, pentru că Ioan Ovidiu Sabău are un lot de bună calitate, cu veteranii Alex Chipciu și Dan Nistor pe post de MVP-uri. În plus, Clujul e acolo, la porțile play-off-ului și sigur va lupta pentru un rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT

La FCSB patronul Gigi Becali continuă să se joace cu psihicul fotbaliștilor săi. Victima preferată la acest moment este abia venitul Luis Phelipe, pe care îl amenință continuu cu plecarea, ceea ce pentru tânărul brazilian este greu de suportat, el fiind un temperament foarte emotiv. Și David Miculescu are toate șansele să îi țină companie pe lista de proscriși.

Marius Măldărășanu vine să își învingă marea dragoste în Giulești

Rapid a plecat ca din pușcă la capitolul puncte în acest an, acumulând maxim în patru etape, dar cel puțin în primele două jocuri echipa lui Cristiano Bergodi a avut mult noroc, pentru că mai ales partida de acasă cu FC U Craiova 1948 a fost câștigată incredibil: 4-3 de la 1-3 în minutul 76!

ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt este o echipă extrem de solidă ca organizare a jocului, foarte greu de învins, dar nu reprezintă un pericol mare pe faza ofensivă, unde preferă să joace pe contre și nicidecum pe atac pozițional. Antrenorul Marius Măldărășanu a jucat ani buni la Rapid și chiar a fost propus ca soluție în cazul în care ar fi fost demis Cristiano Bergodi după finalul de an 2023, cu o evidentă criză de rezultate.

Adrian Mutu întâlnește cu CFR Cluj altă echipă unde a antrenat în SuperLiga

După ce a pierdut meciul locului 2 pe teren propriu cu Rapid în runda precedentă CFR Cluj are parte de o vizită deloc facilă în Bănie, unde va da piept cu foarte interesanta echipă a lui Giovanni Costantino a familiei Mititelu. Practic, un al doilea meci  consecutiv împotriva unui tehnician italian, după cel cu Cristiano Bergodi.

Craiova are câțiva jucători de mare calitate, foarte tehnici și rapizi, dar Adrian Mutu știe că nu este permis un al doilea eșec. El cunoaște destul de bine lotul oltenilor pentru că, altă coincidență, este al doilea meci consecutiv contra unei echipe unde a stat pe bancă. Mutu l-a primit de acum pe fundașul stânga Abeid de la UTA, deși acesta urma să vină din vară.

Craiovenii au avut probleme de mai multe ori la Botoșani

Universitatea Craiova va merge pe terenul unei echipe disperate, dar în evidentă creștere de formă, FC Botoșani. Recent numit președintele PNL Botoșani patronul echipei moldovene, Valeriu Iftime, a promis că va fa orice e posibil pentru ca echipa să termine în cel mai rău caz pe un loc de baraj, pentru a evita retrogradarea directă.

FC Botoșani chiar joacă un fotbal bun după ce a spart gheața victoriilor din acest sezon abia la ultima partidă din 2023, la Galați iar etapa trecută un gol marcat de UTA în minutul 90, în inferioritate numerică, a ruinat o nouă victorie, la acel moment Botoșani având 2-1 pe tabelă. Craiova lui Petev a mai adus un atacant, pentru că e moda, din Kosovo, dar cel mai probabil ca mai dura două-trei etape până va fi luat în considerare la alcătuirea lotului.

ADVERTISEMENT