Sport

Neluțu Varga, încântat de debutul lui Adrian Mutu la CFR Cluj: ”A transmis mesajul care trebuie”

Adrian Mutu a debutat cu dreptul pe banca tehnică a lui CFR Cluj, iar Neluțu Varga a avut numai cuvinte de laudă pentru noul antrenor.
31.01.2024 | 18:43
Nelutu Varga incantat de debutul lui Adrian Mutu la CFR Cluj A transmis mesajul care trebuie
Adrian Mutu a debutat cu dreptul pe banca tehnică a lui CFR Cluj, iar Neluțu Varga a avut numai cuvinte de laudă pentru noul antrenor. Sursă foto: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Briliantul” a început cum nu se poate mai bine mandatul în Gruia, cu o victorie categorică în fața lui FC Voluntari. El a surprins prin două decizii tactice importante: a schimbat sistemul de joc și l-a titularizat pe veteranul Ciprian Deac.

Adrian Mutu l-a cucerit pe Neluțu Varga după debutul la CFR Cluj

Succesul categoric cu 4-1 obținut de CFR Cluj în etapa a 23-a din SuperLiga, l-a entuziasmat pe patronul Neluțu Varga. Acesta crede că aducerea lui Adrian Mutu a avut impactul așteptat și tehnicianul s-a impus imediat în vestiar.

ADVERTISEMENT

”Sincer, mi-a plăcut meciul. În primul rând, a fost un impact în vestiar, și la club, și la jucători. Impactul a fost foarte bun, pozitiv. Nu vreau să comentez despre fostul antrenor, pentru că nu ar fi frumos din partea mea. Singurul lucru, pe care nu l-a avut, a fost norocul. A avut ghinion.

Dar, în rest, nu pot să spun că n-am fost mulțumit, a fost serios. Dar, din punct de vedere al impactului fotbalistic și al determinării pe teren, Mutu e net superior! Se vede că a transmis mesajul care trebuie, băieții au înțeles.

ADVERTISEMENT

Se vede că a fost perceput exact cum trebuie perceput un antrenor. Și cu filosofia lui de joc, cu tactica lui, cu seriozitate, cu angajament, cu devotament. Am fost foarte mulțumit, din punctul acesta de vedere”, a declarat Varga, pentru playsport.ro.

Varga jubilează pentru victoria la scor

Patronul clujenilor s-a arătat încântat de fotbalul ofensiv propus de Mutu și crede că acest stil este benefic și pentru jucători. ”Vă dați seama că, în patru zile, a câștigat vestiarul pe loc. Și-a impus deja filosofia. Drept dovadă s-a văzut pe teren. Nu mai vedeai că parcă jucătorii intră fără vlagă sau n-au chef de joc sau n-au o filosofie clară.

ADVERTISEMENT

Înainte se ducea mingea până în față și mai trebuiau goluri, dar, de multe ori, se rata la fazele de finalizare sau nu făceau ce trebuie. Eu cred că stilul lui Adi și schimbarea tacticii de joc au ajutat mult. Se vede că e mult mai benefică pentru noi, pentru stilul nostru și pentru rezultate.

Una e când ai victorie cu patru goluri date și altceva când ai victorie cu un gol. Bun, punctele sunt importante, dar important este și fenomenul fotbalistic, dacă e plăcut ochiului, dacă joacă cu drag, nu joacă numai pentru a-și lua banii, să treacă ziua”, a mai spus Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, după ce a semnat contractul și a fost prezentat oficial, Adi Mutu a condus primul antrenament la CFR Cluj. Însă, din informațiile FANATIK, înainte de a începe ședința de pregătire, noul antrenor a ținut un discurs de aproximativ 30 de minute în vestiar prin care i-a cucerit pe jucători.

ADVERTISEMENT