Sport

U Cluj și-a luat atacant din play-off. A semnat pe trei ani

Universitatea Cluj a mai bifat un transfer pe ultima linie dreaptă a perioadei de mercato. ”Studenții” l-au achiziționat pe Lorand Fulop de la FC Voluntari.
05.09.2022 | 13:58
U Cluj sia luat atacant din playoff A semnat pe trei ani
Atacantul Lorand Fulop, ultima oară la FC Voluntari, a semnat un conract pe trei ani cu Universitatea Cluj. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Penultima în clasament ”U” Cluj l-a transferat pe Lorand Fulop de la FC Voluntari. Atacantul a fost cerut în mod expres de noul antrenor Eugen Neagoe.

Lorand Fulop, 3 ani la ”U” Cluj

Noua achiziție a Universități Cluj vine de la FC Voluntari, are 25 de ani și a semnat cu gruparea ”Șepcilor roșii” un contract valabil pentru următoarele trei sezoane.

ADVERTISEMENT

Lorand Fulop este de meserie atacant, dar poate evolua și pe poziții ofensive în linia mediană. Noul antrenor al alb-negrilor, Eugen Neagoe l-a cerut insistent pe fotbalistul născut la Târgu Mureș.

Este al doilea transfer important reușit de oficialii ardelenilor, după cel al apărătorului Ștefan Vlădoiu, de la Universitatea Craiova, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Lorant Fulop a început fotbalul la Kinder Târgu Mureș și a mai trecut pe la Școala de Fotbal Ardealul și Sepsi Sfântu Gheorghe până să semneze primul contract de profesionist cu FC Botoșani.

La gruparea din nordul Moldovei a evoluat vreme de trei sezoane adunând 54 de meciuri și marcând 16 goluri. A revenit la Sepsi, după un scurt periplu în Ungaria, la Akademia Puskas, iar în vara anului trecut a semnat cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Transferul unui atacant era imperios pentru Universitatea Cluj. Alb-negrii nu au nicio victorie în actuala ediție din SuperLigă și doar 5 goluri marcate în nouă partide disputate.

A fost internațional de tineret

Lorand Fulop a fost unul dintre tinerii jucători de mare perspectivă din fotbalul intern. Atacantul are în CV și două meciuri în tricoul echipei naționale de tineret a României.

ADVERTISEMENT

A evoluat în amicalele cu Spania și Danemarca, premergătoare participării ”tricolorilor mici” la Europeanul U21 din Italia și San Marino, din 2019.

De altfel, fotbalistul a făcut parte din lotul deplasat la turneul final de selecționerul de atunci al naționalei de tineret, Mirel Rădoi, încheiat cu semifinala contra Germaniei.

400.000 de euro este cota de piață a lui Lorand Fulop, conform platformei transfermarkt

ADVERTISEMENT