Sport

U Craiova a prins ultimul loc de Europa după 2-0 cu FC Botoșani și se bucură de succesul în ceasul al 12-lea. ”Asta e realitatea, trebuie să o acceptăm”

Universitatea Craiova a avut nevoie de un meci de baraj pentru a evolua în viitoarea ediție a cupelor europene. Alb-albaștrii au trecut de FC Botoșani și și-au salvat sezonul.
27.05.2022 | 23:50
U Craiova a prins ultimul loc de Europa dupa 20 cu FC Botosani si se bucura de succesul in ceasul al 12lea Asta e realitatea trebuie sa o acceptam
Andrei Ivan a marcat golul de 2-0 cu FC Botoșani și a consființit calificarea Universității Craiova în Conference League
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova își atinge ultimul obiectiv pe care îl mai avea în acest final de sezon, chiar dacă la capătul unui meci fără strălucire, și va juca în Conference League.

Victorie ”de serviciu” pentru olteni

Oltenii revin în competițiile continentale și au o datorie morală față de suporteri și fotbalul românesc, după ultima campanie europeană frântă abrupt și rușinos.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Universității, Andrei Ivan, pare că a depășit momentul ratării principalelor obiective, titlul de campioană și Cupa României, și este mulțumit de atingerea ultimului obiectiv rămas în picioare, calificarea în cupele europene.

Atacantul a marcat un gol frumos în finalul întâlnirii și a dezvăluit că este cu gândul mai mult la meciurile echipei naționale, decât la vacanță și la viitoarea aventură europeană.

ADVERTISEMENT

”Am alergat foarte mult am avut dăruire și s-a văzut în jocul nostru. Au fost momente și bune și mai puțin bune, am pierdut în final și Cupa României așa că a trebuit să ne bazăm pe meciul acesta.

Momentan nu mă gândesc la plecare, mă gândesc doar la echipa națională pentru că sunt patru meciuri grele și trebuie să le câștigăm. Trebuie să câștigăm primul meci, apoi vedem ce facem mai departe”, a spus Ivan la sfârșitul partidei.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii Universității speră ca Laurențiu Reghecampf să-i antreneze și în viitorul sezon

Oltenii nu au mai avut vigoarea din începutul acestui an și chiar și în superioritate numerică au fost dominați de o formație care a părut lipsită de inspirație.

Barajul cu FC Botoșani a avut o miză uriașă, chiar dacă fotbaliștii lui Laurențiu Reghecampf au fost în control de cele mai multe ori. În joc a fost, pe lângă participarea în cupele europene, și postul antrenorului.

ADVERTISEMENT

Oltenii speră că tehnicianul va continua pe banca Universității și sunt convinși că în viitorul sezon performanțele vor fi mai bune decât în campionatul care pentru ei s-a terminat odată cu ultimul fluier al lui Horațiu Feșnic.

”Eu sunt foarte apropiat de mister, m-a susținut. S-a văzut și în teren, am și marcat mult cu el și am evoluat bine, nu cred că va pleca, dar nici nu pot să promit că va rămâne”, a spus Andrei Ivan.

”Asta e realitatea și trebuie să o acceptăm. Ar fi păcat să nu putem mai mult anul viitor. Trebuie să ne pregătim bine, să fim sănătoși. Eu nu aș vrea să fie schimbat Laurențiu Reghecampf”, a completat Paul Papp.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,00 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT