Sport

U Craiova, coșmar la ultimul derby cu FCSB în Ghencea! Andrei Ivan, gol la debut

Stadionul Ghencea le trezește amintiri de coșmar „alb-albaștrilor” de la ultimul derby FCSB - Universitatea Craiova din „Templu”.
02.09.2023 | 17:41
U Craiova cosmar la ultimul derby cu FCSB in Ghencea Andrei Ivan gol la debut
Universitatea Craiova, amintire de coșmar la ultimul derby cu FCSB pe Ghencea! Andrei Ivan a marcat la debut. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova este găzduit de stadionul Ghencea, iar suporterii „alb-albaștrilor” sunt pregătiți să ia cu asalt arena pentru duelul programat sâmbătă, de la ora 21:45. „Templul” nu este chiar un „talisman” pentru elevii lui Laurențiu Reghecampf.

Universitatea Craiova, amintiri de coșmar de la ultimul derby din Ghencea! Ce s-a întâmplat în urmă cu nouă ani cu FCSB

După eșecul usturător cu Farul Constanța, scor 2-0, Universitatea Craiova este gata să câștige cele trei puncte din derby-ul cu FCSB. Elias Charalambous are motive de îngrijorare pentru confruntarea din Ghencea, deoarece Florin Coman, Alex Pantea și Vlad Chircheș sunt printre absenții de top din partida cu „alb-albaștrii”.

ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova se va disputa pe stadionul Ghencea, iar Laurențiu Reghecampf așteaptă cu nerăbdare ora confruntării: „Mă leagă foarte multe amintiri de Ghencea, dar nu am ajuns să văd noul stadion, va fi o premieră, sper să fie de bun augur pentru noi”.

Ultimul confruntare dintre FCSB și Universitatea Craiova pe stadionul Ghencea a avut loc în sezonul 2014-2015 din SuperLiga. Nou-promovată din Liga 2 Casa Pariurilor, formația din Bănie avea să dea peste „roș-albaștrii” chiar în etapa cu numărul doi a campionatului.

ADVERTISEMENT

Astfel, după ani de zile fără derby-urile istorice cu rivalii din București precum Rapid, Dinamo și FCSB, suporterii „alb-albaștrilor” aveau să pornească din nou spre Capitală pentru partida cu formația lui Gigi Becali. Totuși, norocul nu a fost de partea „alb-albaștrilor” la ultima partidă din Ghencea.

Pe 2 august 2014, Universitatea Craiova era înfrântă cu 3-1 în „Templu” în derby-ul cu FCSB. Adi Popa deschidea scorul în minutul trei, Lucian Sânmărtean dubla diferența înaintea pauzei, iar Fernando Varela înscria în minutele de prelungire ale reprizei secunde.

ADVERTISEMENT

Tot în prelungirile primei reprize a marcat și Universitatea Craiova. Singurul marcator al „alb-albaștrilor” a fost Andrei Ivan. Internaționalul român debuta în SuperLiga pe Ghencea și totodată înscria primul dintre zecile de goluri din porțile adversarilor din SuperLiga.

Sezonul 2014-2015 a fost unul foarte bun pentru FCSB și Universitatea Craiova, fiind ultimul an în care „roș-albaștrii” reușeau să câștige titlul de campioană. De cealaltă parte, formația din Bănie a reușit să termine pe poziția a cincea din clasament în primul an de la promovoarea în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Supraviețuitorii de la ultimul derby FCSB – Universitatea Craiova din Ghencea! Alex Băluță a schimbat tabăra

Deși au trecut nouă ani de la ultimul derby dintre Universitatea Craiova și FCSB pe stadionul Ghencea, încă mai există supraviețuitori în tabăra „alb-albaștrilor”. Jerry Gane îi avea la dispoziție pe vremea respectivă pe Nicușor Bancu și Andrei Ivan.

Nicușor Bancu și-a schimbat poziția din teren între timp și a devenit fundașul stânga incontestabil al echipei naționale și căpitanul Universității Craiova. De partea cealaltă, Andrei Ivan a avut și alte experiențe în străinătate la Krasnodar și Rapid Viena, însă în cele din urmă s-a întors la echipa sa de suflet.

Și Alex Băluță se afla în primul „11” al Universității Craiova în ultimul derby FCSB – Universitatea Craiova din Ghencea. Mijlocașul a schimbat între timp taberele și a semnat cu formația lui Gigi Becali în această vară, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.


  • 2,35 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT