Fotbal intern

U Craiova, ultima rundă de teste COVID-19 înainte de finalul sezonului! Ce se întâmplă cu restul echipelor din play-off

20.07.2020 | 16:08
U Craiova ultima runda de teste COVID19 inainte de finalul sezonului Ce se intampla cu restul echipelor din playoff
ADVERTISEMENT

Echipa Universitatea Craiova va efectua ultima rundă de teste COVID-19 înainte de finalul sezonului în care este mare favorită la câștigarea titlului.

Fotbalul românesc este lovit grav de pandemia de coronavirus, cele mai afectate cluburi fiind Dinamo București și CFR Cluj, unde s-au descoperit mai multe cazuri.

ADVERTISEMENT

De altfel, ”câinii” au meciurile amânate după cea de-a doua tranșă de teste pozitive, în timp ce la ardeleni se așteaptă retestarea din această săptămână.

Când se vor face testele COVID-19 înainte de finalul sezonului. U Craiova e prima

Conform protocolului impus de autorități și de Federația Română de Fotbal, echipele din prima ligă sunt nevoite să-și testeze jucătorii o dată la două săptămâni, astfel că formațiile din play-off vor efectua pentru ultima dată această procedură.

ADVERTISEMENT

Începând de luni, 20 iulie, toate echipele vor trebui să facă testele COVID-19 înaintea finalului de sezon, iar cea mai grăbită este chiar liderul Universitatea Craiova. La doar o zi după victoria de la Botoșani, oltenii își vor face ultimul test înaintea bătăliei finale pentru titlu.

Marți, 21 iulie, vor fi testați jucătorii de la Academica Clinceni, Hermannstadt, Chindia Târgoviște și Astra Giurgiu, miercuri, 22 iulie, urmează cei de laa Gaz Metan Mediaș, FC Viitorul și FC Voluntari, iar joi nu se va efectua niciun test.

ADVERTISEMENT

Vineri, 24 iulie, vor urma jucătorii de la FCSB, Sepsi OSK și Poli Iași să facă testele pentru a vedea dacă există cazuri de COVID-19. FC Botoșani este singura echipă care își va testa fotbaliștii în ultima săptămână din sezonul 2019–2020.

Conform prosport.ro, la CFR Cluj și Dinamo București, cele două cluburi din primul eșalon care au fost grav afectate de noul virus asiatic, se va face anchetă epidemiologică pentru a se afla de unde a apărut focarul de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, le-a răspuns fanilor lui Dinamo printr-un mesaj lung postat pe rețelele de socializare, în care îi asigură că nu are niciun interes ca echipa să retrogradeze sau să piardă vreun meci la ”masa verde”.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 3,15 este cota pentru „0-1 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT