News

Ucigaș, grațiat de Putin după ce a luptat ca mercenar în Ucraina. Crima oribilă pentru care era în închisoare

Deși a petrecut doar șase ani în închisoare pentru uciderea brutală a bunicii sale, un criminal culege roadele politicilor de mobilizare ale lui Vladimir Putin.
07.01.2023 | 20:51
Ucigas gratiat de Putin dupa ce a luptat ca mercenar in Ucraina Crima oribila pentru care era in inchisoare
Dmitri Kariaghin a făcut doar șase ani de închisoare Foto: Kazan24/e2w via Daily Star
ADVERTISEMENT

Un ucigaș care a folosit un ciocan pentru a-și ucide bunica în bătaie a fost lăsat în libertate de Vladimir Putin pentru că a luptat în Ucraina.

Ucigaș, grațiat de Putin după ce a luptat ca mercenar în Ucraina

Dmitri Kariaghin, în vârstă de 36 de ani, a reușit să supraviețuiască celor șase luni de lupte brutale în țara invadată de Rusia și, în schimb, i s-a acordat libertatea.

ADVERTISEMENT

Kariaghin a bătut-o pe bunica sa Zoia Anastasenko, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, până a ucis-o cu un instrument contondent, în 2014, dar a executat doar șase ani din pedeapsă.

El a săvârșit oribila crimă pentru echivalentul a 8.200 de lire sterline, după ce a forțat-o să-și vândă apartamentul și apoi i-a luat banii.

ADVERTISEMENT

Criminalul a primit o șansă la amnistie atunci când a fost recrutat din colonia penală în care își ispășea pedeapsa, în ciuda faptului că a ascuns cadavrul bunicii sale într-un garaj și apoi a fugit de forțele de ordine. Rămășițele ei au fost găsite abia după un an.

În cele șase luni petrecute în “operațiunea specială” a lui Putin, ucigașul a luptat pentru infama armată de mercenari Wagner Group. Pleacă de acolo aclamat ca un erou de război, condamnarea sa fiind ștearsă din dosar.

ADVERTISEMENT

Potrivit Agenstvo.News, citat de Daily Star, el se recuperează în prezent în urma unei răni căpătate în timpul luptelor.

Ucigașul, beneficiar al campaniei de recrutare a lui Putin

Schema de care beneficiază Kariaghin a făcut parte din campania de recrutare în masă a lui Putin, în cadrul căreia președintele rus a încercat inițial să strângă 300.000 de oameni în plus pentru a-i trimite pe front.

ADVERTISEMENT

Planul a eșuat pe scară largă, mulți dintre soldați fiind uciși, adesea etichetați drept carne de tun.

Acum, mulți dintre condamnații luați în primul lot, precum Kariaghin, vor fi eliberați înapoi în societate, deoarece perioada petrecută pe front se apropie de sfârșit.

Acest lucru înseamnă că un număr mare de infractori, de la hoți la criminali, vor fi eliberați înapoi în societatea rusă. Se spune că 40.000 din cei 50.000 de soldați ai lui Wagner sunt prizonieri cărora li s-a dat o șansă la libertate.

Potrivit relatărilor, eliberarea lui Kariaghin și a altor criminali a fost supervizată de un apropiat al lui Putin și al șefului Wagner, Evgheni Prigojin, cunoscut sub numele de “bucătarul lui Putin”.

Acesta le-ar fi spus luptătorilor proaspăt eliberați: “Nu beți prea mult, nu consumați droguri, nu violați femei, nu creați probleme. Poliția ar trebui să vă trateze cu respect”.

ADVERTISEMENT