Sport

Ucigașul Craiovei are o cotă de piață de numai 100.000 de euro. Cine este Ionuț Cojocaru, noua perlă șlefuită de Gică Hagi

Ionuț Cojocaru are două goluri și două pase de gol în ultimele partide, dar este evaluat la o sumă modestă, 100.000 de euro.
13.04.2024 | 13:15
Ucigasul Craiovei are o cota de piata de numai 100000 de euro Cine este Ionut Cojocaru noua perla slefuita de Gica Hagi
Ionuț Sebastian Cojocaru se bucura dupa un gol marcat alaturi de Narek Grigoryan în meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Farul Constanta, contând pentru Play off-ul Superligii Superbet, desfășurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 12 aprilie 2024. © FOTO: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Farul a învins Universitatea Craiova, scor 2-1, chiar în Bănie, și a scos în prim plan un fotbalist de 20 de ani, Ionuț Cojocaru, care a marcat două goluri, primele lui goluri în Superliga României.

A suplinit bine trecerea pe linie moartă a lui Budescu

Ionuț Cojocaru a fost titularizat de Hagi după ce Constantin Budescu a fost tras pe linie moartă. Puștiul comparat cu Alibec a dat o pasă de gol fabuloasă în meciul cu Rapid, care pare să-i fi deschis pofta de realizări.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul, care ar putea fi următoarea perlă a lui Gică Hagi, s-a întors în iarnă la Farul, după un împrumut de o jumătate de sezon la Petrolul, unde nu a jucat nici măcar un minut.

Acesta este și motivul pentru care Ionuț Cojocaru are o cotă de piață de numai 100.000 de euro, conform transfermarkt.de, fiind ultimul dintre titularii Farului în această ierarhie. Cojocaru este de 15 ori mai ieftin decât vedeta Farului, Louis Munteanu și de 20 de ori mai ieftin decât căpitanul Constantin Grameni. Ias Sorin Cârțu a anunțat la FANATIK SUPERLIGAl-a recomandat pe fotbalist lui Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

Cojocaru este produs al Farului, crescut la Academia lui Hagi, unde a ajuns la șase ani și este abia la al patrulea meci ca titular la echipa mare. El a fost convocat și la naționala Under 20 a României.

Mă simt foarte bine și mă bucur pentru realizările mele. Am venit din academie, sunt de mic acolo și mă bucură că Mister îmi dă încredere. Toată lumea m-a susținut, mi-au spus să muncesc pentru a ajunge sus.

ADVERTISEMENT

Vrem să luăm fiecare meci în parte, să câștigăm 3 puncte de fiecare dată, dar e clar că această victorie ne ține în lupta pentru cupele europene. Am rămas calmi după golul lor și asta a contat foarte mult. Acesta e doar începutul pentru mine”, a declarat Cojocaru, după meciul de la Craiova.

Hagi nu e chiar atât de încântat de el

Gică Hagi l-a lăudat pe Cojocaru, dar a precizat că mai are destul până departe, deoarece nu a avut continuitate. “E bine că a dat gol. A început bine, a intrat și a marcat. El are nevoie de continuitate. Fizic nu e la nivelul primei ligi. Duce 45 de minute, poate 60. Mai mult e greu. El mereu a fost un jucător talentat. Faceți-l perlă acum, haideți”, a spus Hagi despre eroul echipei sale.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Sorin Cîrțu, fostul mare fotbalist al Universității Craiova, l-a remarcat pe Ionuț Cojocaru, în urmă cu două săptămâni și chiar i-a dat un mesaj patronului Mihai Rotaru, pentru a-i semnala faptul că este un jucători interesant. „Un fotbalist bun, cu multă mobilitate, care poate fi o soluție pe mai multe poziții”, a dezvăluit Cîrțu aseară  la FANATIK SUPERLIGA.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: