Sport

Ucrainenii, felicitați de președintele Zelenski și de Șevcenko după calificarea la EURO 2024: „Nu renunțăm, luptăm și câștigăm!”

Ucraina s-a calificat la turneul final al EURO 2024 și-au primit felicitări din partea președintelui Zelenski, dar și a câștigătorului Balonului de Aur, Andrei Sevcenko.
27.03.2024 | 10:58
Ucrainenii felicitati de presedintele Zelenski si de Sevcenko dupa calificarea la EURO 2024 Nu renuntam luptam si castigam
Mesaje de susținere pentru Ucraina după calificare, de la Șevcenko și Zelenski / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În plin război, ucrainenii s-au calificat la turneul final din Germania, după finala barajului cu Islanda, câștigată cu 2-1. Ucraina vine în grupa României și ne va fi adversară în meciul de deschidere de la EURO 2024 al „tricolorilor“!

Mesajul public al lui Volodimir Zelenski pentru naționala Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj public de felicitare pentru jucătorii ucraineni, la capătul barajului cu Islanda. Zelenski a lăudat prestația naționalei și spiritul de lupta tipic ucrainean, care au întors soarta unei partide grele.

ADVERTISEMENT

”Mulţumesc, băieţi! Mulţumesc, echipă!

Pentru emoţiile semnificative pentru întreaga ţară.

Pentru victoria importantă şi accederea la EURO.

Pentru că aţi dovedit încă o dată: ori de câte ori ucrainenii se confruntă cu dificultăţi, dar nu renunţă şi continuă să lupte, atunci ei câştigă cu siguranţă.

În aceste vremuri, când inamicul încearcă să ne distrugă, noi demonstrăm în fiecare zi că ucrainenii sunt şi vor fi.

ADVERTISEMENT

Ucraina este şi va fi!

Vă mulţumim pentru victorie!

Slavă Ucrainei!”, a scris Zelenski pe Facebook.

„Balonul de Aur“ Șevcenko, alături de jucători la final

A patra calificare consecutivă a Ucrainei la EURO 2024 a fost celebrată și de Șevcenko, chiar în vestiarul ucrainean. Șevcenko i-a felicitat pe Mudryk & Co. pentru o nouă calificare la turneul final, printr-un mesaj special.

Șevcenko a punctat și bucuria pe care calificarea o aduce țării aflate în plin război: “Toată lumea aștepta cu adevărat acest moment. Știu că toată lumea crede în voi. Am primit o mie de mesaje de susținere, chiar de la oameni care protejează Ucraina în prima linie. Le-ați dat o mică bucățică de fericire. Mulțumesc mult pentru asta.” a spus acesta conform presei ucrainene.

ADVERTISEMENT

Ucraina, viitoarea adeversară a României la EURO

Ucraina a jucat barajul de calificare pentru EURO 2024, unde a trecut în semifinale de Bosnia & Herzegovina, scor 2-1. Finala i-a adus împotriva Islandei, care părea c-a început jocul mai decisiv și mai hotărât.

În fața a peste 29.000 de fani, Gudmundsson a șocat și a deschis scorul (30‘). Replica ucraineană nu a durat mult, iar Yaremchuk a avut un gol anulat pentru offside (39‘). Repriza secundă a adus un val de ofensivă ucraineană, astfel Tsygankov a egalat (54‘), iar Mudryk (84‘) a adus calificarea.

ADVERTISEMENT

Calificarea naționalei Ucrainei a lămurit dilema adversarei României la EURO 2024 în meciul de deschidere, de la Munchen. Stanciu și Drăgușîn îi vor înfrunta pe Mudryk și Yaremchuk în prima partida, ce se anunță dificilă după prestația cu Columbia, de la Madrid.

ADVERTISEMENT