Sport

UEFA a dat-o în bară înainte de Manchester City – Real Madrid: „Finalistele Champions League sunt confirmate!”

UEFA a comis-o cu puțină vreme înainte de startul partidei Manchester City - Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor.
17.05.2023 | 21:40
UEFA a dato in bara inainte de Manchester City  Real Madrid Finalistele Champions League sunt confirmate
UEFA a comis-o înainte de semifinala Manchester City - Real Madrid din Liga Campionilor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Inter a obținut prima biletul pentru finala Champions League de la Istanbul. Echipa antrenată de Simone Inzaghi a trecut cu 3-0, la general, de AC Milan, iar adversara din ultimul act a „nerazzurrilor” va fi câștigătoarea partidei Manchester City – Real Madrid.

UEFA a dat-o în bară înainte de Manchester City – Real Madrid: „Finalistele Champions League sunt confirmate”

Cele două mari echipe ale Europei au remizat, scor 1-1, în tur pe Santiago Bernabeu, iar calificarea se dispută, miercuri seară, de la ora 22:00 pe Etihad Stadium. UEFA a comis-o cu aproximativ două ore înaintea fluierului de start al lui Szymon Marciniak.

ADVERTISEMENT

Pe contul oficial de Twitter, forul european a anunțat înainte de start cum va arăta finala de pe 10 mai de la Istanbul. „Finalistele sunt confirmate, iar scena este pregătită. Răspundeți la cinci întrebări pentru șansa de a merge la Istanbul”, a fost mesajul postat de UEFA.

În neregulă este faptul că UEFA a atașat mesajului o fotografie cu trofeul Ligii Campionilor, iar alături siglele lui Inter, echipa deja calificată, și a lui Real Madrid, care urmează să o înfrunte pe Manchester City. Aproape simultan, pe același cont al UEFA și-a făcut apariția o a doua fotografie.

ADVERTISEMENT

UEFA a comis-o înainte de „șocul” Manchester City – Real Madrid din returul semifinalelor Ligii Campionilor

De această dată, lângă trofeul Ligii Campionilor au fost atașate siglele lui Inter și Manchester City. Acest detaliu indică faptul că UEFA are pregătite ambele variante în funcție de rezultatul de pe Etihad, însă a postat în mod accidental fotografiile din timp pentru că au fost șterse rapid.

Nu atât de rapid încât marile publicații din Europa să nu sesizeze greșeala. La partida de pe Etihad Stadium, dintre Manchester City și Real Madrid, al patrulea oficial a fost delegat Istvan Kovacs. Înainte de partida decisivă pentru calificare, Pep Guardiola a mărturisit că „nu va gândi prea mult”.

ADVERTISEMENT

„Veţi vedea mâine, nu pot să vă spun acum, altfel Carlo (Ancelotti) va… Dar nu va fi nimic special, mâine nu voi mai gândi prea mult, vă asigur, băieţi. Nu trebuie să facem nimic diferit de ce am făcut în trecut, doar să încercăm să fim mai fluizi, dar ştim că adversarii noştri au şi ei armele lor. 

„Ne aşteptăm să întâlnim cel mai puternic dintre adversarii posibili în ultimii ani”

Avem un plan de joc pe care trebuie să-l executăm ceva mai bine decât în tur. Vom încerca să ne creăm mai multe ocazii şi să facem astfel încât jucătorii noştri din faţă să primească mingea în situaţii mai bune (…) Dar ne aşteptăm să întâlnim cel mai puternic dintre adversarii posibili în ultimii ani. 

ADVERTISEMENT

Moştenirea mea este deja excepţională, cu adevărat. Dar nu suntem atât de proşti încât să nu ne dăm seama de importanţa meciului de mâine datorită competiţiei, a adversarului nostru, din multe motive.

Dar le-am spus jucătorilor să o trăiască ca pe o oportunitate uriaşă, să profite de moment, de şansa incredibilă pe care o avem să fim aici. Totul este în mâinile noastre, totul depinde de noi, nu trebuie să facem lucruri excepţionale, doar să fim noi înşine şi să câştigăm un meci pentru a fi în finală”, a declarat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT