Sport

UEFA, criticată aspru după ce i-a permis Ungariei să afișeze „steagul istoric”: „Niciun conducător nu a fost mai slab decât Ceferin!”

Ion Crăciunescu a criticat aspru UEFA după ce i-a permis Ungariei să afișeze „steagul istoric” la meciurile din preliminariile EURO 2024.
21.03.2023 | 22:55
UEFA criticata aspru dupa ce ia permis Ungariei sa afiseze steagul istoric Niciun conducator nu a fost mai slab decat Ceferin
UEFA, criticată aspru după ce i-a permis Ungariei să afișeze „steagul istoric”. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru a spus că a cunoscut mulți conducători UEFA de-a lungul timpului, însă niciunul nu a fost mai slab decât Aleksander Ceferin, actualul președinte al forului european.

UEFA, criticată aspru după ce i-a permis Ungariei să afișeze „steagul istoric”

Ion Crăciunescu a criticat aspru UEFA după ce i-a permis Ungariei să afișeze „steagul istoric”: „Am cunoscut mulți conducători ai UEFA în istorie și nu cred că a fost altul mai slab decât acest Ceferin.

ADVERTISEMENT

Păi dacă i-a strâns pe lângă el? Știi ce se spune? Că întotdeauna e și o decizie politică atunci când numesc un șef la UEFA sau la FIFA. Când spune UEFA, e literă de lege!”.

„Ciudată decizia asta. Oricum, nu poți să vii cu steagul Ungariei Mari. Îl vedeam pe premierul Orban că promova asta pe oriunde putea, chiar și aici, în România, când a venit în vizită”, a spus și Ionel Dănciulescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Ungurii au vicepreședintele UEFA, noi asistăm…”

Și Ionel Ganea a intervenit în scandalul provocat de UEFA, explicând cum s-a putut ajunge la o astfel de decizie din partea forului european, criticând Federația Română de Fotbal pentru lipsa de autoritate în luarea unei poziții.

Ungurii au vicepreședinte la UEFA și, probabil, decizia este una politică. Ungurii sunt oameni deștepți, Orban e deștept, poporul e deștept, sunt deștepți pe toate căile și țin foarte mult la poporul lor.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă mai avem ce face, totul e vândut la alții, e mătrășit. Șefii FRF au intervenit, dar de fiecare dată pentru alții, nu pentru România. E dureros, dar ce să facem? Noi asistăm…”, a mai spus Ionel Ganea, potrivit prosport.ro.

În luna februarie, FRF a oferit o reacție ca urmare a demersurilor făcute de maghiari: „FRF nu acceptă și nu va accepta niciodată acest lucru și își va exprima punctul de vedere la FIFA și UEFA, dacă această discuție va ajunge pe masa celor două foruri internaționale, la fel cum, cu siguranță, vor proceda și celelalte federații din regiunea noastră.

ADVERTISEMENT

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar UEFA condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane”.

ADVERTISEMENT