Sport

UEFA nu iartă! Amenda primită de FRF după incidentele de la meciul România – Bosnia din Liga Națiunilor

UEFA a amendat FRF după incidentele dintre suporteri de la meciul România - Bosnia, scor 4-1, în ultima etapă a grupelor Ligii Națiunilor.
04.11.2022 | 20:31
UEFA nu iarta Amenda primita de FRF dupa incidentele de la meciul Romania  Bosnia din Liga Natiunilor
UEFA a sancționat FRF după incidentele de la meciul România - Bosnia din Conference League. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși a retrogradat, România a terminat cu fruntea sus grupa B3 din Liga Națiunilor, reușind să o învingă cu 4-1 pe Bosnia. Partida a fost întreruptă după doar un minut din cauza incidentelor dintre suporterii celor două echipe și jandarmerie, iar acum a venit nota de plată.

UEFA nu iartă! A venit nota de plată după incidentele România – Bosnia

La sfârșitul lunii septembrie, România își încheia aventura în acest sezon de Liga Națiunilor. „Tricolorii” au câștigat în fața Bosniei, scor 4-1 în Giulești, însă meciul nu a fost lipsit de incidente.

ADVERTISEMENT

Partida a fost întreruptă după doar un minut din cauza disputelor dintre suporterii celor două formații și jandarmerie, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

La ceva mai bine de o lună de la acele incidente, UEFA a anunțat nota de plată în ceea ce privește incidentele dintre suporterii români și cei bosniaci și a amendat Federația Română de Fotbal cu 30.000 de euro.

ADVERTISEMENT

FRF, amendată cu 30.000 de euro de UEFA

„S-a decis amendarea Federației Române de Fotbal cu 30.000 de euro și închiderea parțială a stadionului României la următorul meci.

Închiderea parțială va consta în cel puțin 2.000 de locuri la următorul meci jucat sub tutela UEFA. Deciziile vin din cauza aruncării de obiecte, aprinderea torțelor, transmiterea unor mesaje menite să provoace. Decizia închiderii parțiale va fi sub perioadă de probă timp de doi ani, începând cu data emiterii comunicatului”, se arată în decizia publicată de UEFA pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Ultrașii celor două echipe au sărit la bătaie și a fost nevoie de intervenția jandarmeriei pentru a liniști apele. De asemenea, la doar o zi după incidentele de la România – Bosnia, 4-1, Jandarmeria București a venit, de asemenea, cu nota de plată.

Jandarmeria București, amenzi în valoare totală de 13.500 de lei

Suporterii celor două echipe au aruncat cu scaune și au folosit petarde, astfel a fost nevoie de intervenția jandarmilor ca partida să se poată relua.

ADVERTISEMENT

În urma incidentelor dintre ultrașii celor două formații Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a făcut precizări. „În legătură cu meciul de fotbal dintre echipa reprezentativă a României și a Bosniei și Herțegovinei, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Ca urmare a incidentelor produse de suporterii dinamoviști în Peluza Sud, 155 de persoane au fost legitimate după terminarea partidei, urmând ca, după vizionarea imaginilor operative, să fie identificați și sancționați cei care au comis fapte antisociale.

Până în acest moment a fost întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui suporter oaspete în timp ce încerca să introducă materiale pirotehnice în arena sportivă.

Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 de lei. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, anunța Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

ADVERTISEMENT