News

Ultima dezbatere Donald Trump – Joe Biden. Ce s-a întâmplat azi-noapte. Cine a câștigat duelul. Video

23.10.2020 | 11:05
Ultima dezbatere Donald Trump  Joe Biden Ce sa intamplat azinoapte Cine a castigat duelul Video
ADVERTISEMENT

Donald Trump este marele perdant al ultimei dezbateri care a avut loc în compania lui Joe Biden! Nu mai puțin de trei sondaje importante l-au dat pe democrat învingător, deși miliardarul republicanilor a strâmbat imediat din nas și a dezaprobat rezultatele.

De altfel, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Tim Murtaugh nu a ezitat și a transmis reporterilor că dezbaterea a fost „un câştig” pentru şeful lui. În timpul discuţiei, el a afirmat că cea mai importantă victorie a lui Trump a avut loc atunci când Biden „a promis să pună capăt industriei petroliere”.

ADVERTISEMENT

„Puteţi vedea, fizic, că Joe Biden a realizat că a făcut o gravă greşeală”, au explicat cei din echipa lui Donald Trump. Pe Twitter, omul care conduce întreaga campanie a lui Trump  a scris: „Absolut, victorie totală pentru preşedintele Trump în seara asta. Joe Biden este numai vorbe şi nicio faptă”.

Donald Trump, învinsul ultimei dezbateri cu Joe Biden!

În replică, reprezentantul democraților, Joe Biden și-a îndemnat echipa la liniște și a cerut publicului să judece toate cele auzite. „Ei bine, asta trebuie să judece publicul. Cred că a mers bine şi cred că moderatorul (Kristen Welker, n.r.) a făcut o treabă bună, aşadar a fost mult, mult mai raţională decât prima dezbatere.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – twitter

Am avut şansa să vorbesc mai mult americanilor, aşa că vă mulţumesc foarte mult tuturor”, a ținut să transmită cel care acum este creditat cu prima șansă la Casa Albă.

Echipa lui a considerat că seara a fost „o victorie dramatică şi răsunătoare” pentru democrat. Mesajul lor este că fostul vicepreşedinte este singurul candidat cu temperament de lider. Trump a ratat, în viziunea oamenilor lui Bidden, „ultima şansă pentru a prezenta o viziune coerentă, pentru a câştiga votul americanilor. Avea nevoie disperată să câştige şi nu a reuşit. Vocea lui a fost mai calmă şi a atacat mai puţin, dar a şi minţit”.

ADVERTISEMENT

Biden, învingător conform sondajelor

Trei sondaje realizate de CNN, Data Progress şi US Politics îl arată pe democratul Joe Biden victorios în ultima dezbatere dinaintea alegerilor prezidenţiale, programate pentru 3 noiembrie. În fiecare dintre sondaje, peste 51% dintre respondenţi l-au declarat învingător pe Biden: CNN – Biden 53%, Trump 39%; Data Progress – Biden 52%, Trump 41%; US Politics – Biden 52%, Trump 39%.

Potrivit CNN Instant Poll, cei care au urmărit dezbaterea au spus că în general criticile aduse de Biden lui Trump au fost corecte (proporţie de 73%), iar cât priveşte atacurile lui Trump la adresa lui Biden, părerile au fost împărţite aproape egal (50%, corecte, 49%, incorecte).

ADVERTISEMENT

Interesant este că, per ansamblu, dezbaterea  nu a schimbat părerile legat de candidaţi. Opiniile favorabile lui Biden erau de 55%, ulterior, au fost de 56%. În ceea ce îl priveşte pe Trump, cifrele s-au menţinut de asemenea: 42% dintre respondenţi aveau o viziune favorabilă înainte de dezbatere, iar 41%, ulterior.

Sondajul CNN a fost realizat de SSRS prin telefon pe un număr de 585 alegători înregistraţi care au urmărit dezbaterea din 22 octombrie. Rezultatele au o marjă de eroare de +- 5,7%

Cum a decurs ultima dezbatere Donald Trump versus Joe Biden

Democratul Joe Biden a reluat la ultima dezbatere televizată înaintea alegerilor din 3 noiembrie, atacurile la adresa modului în care preşedintele SUA Donald Trump a gestionat pandemia de COVID-19. În tot acest timp, Trump a formulat acuzaţii de corupţie nefondate la adresa la Biden şi a familiei acestuia, conform presei internaționale.

Republicanul a adoptat iniţial un ton mult mai temperat decât la prima dezbatere televizată, dar disputele şi atacurile la persoană între cei doi competitori au rămas la fel de multe.

Dezbaterea televizată din Nashville, Tennessee, a reprezentat una dintre ultimele oportunităţi care i-au rămas lui Trump pentru a reconfigura o campanie dominată de pandemia care a ucis peste 221.000 de persoane în SUA.

Pandemia COVID-19, prima contră între cei doi candidați

”Cineva care este responsabil de atât de multe decese nu ar trebui să rămână preşedinte al Statelor Unite”, a afirmat Biden. Trump şi-a apărat abordarea faţă de pandemie şi a susţinut că ce a fost mai rău a trecut.

Mai mult de atât, cel mai puternic om de pe planetă a afirmat că ar putea apărea un vaccin peste câteva săptămâni, în condiţiile în care cei mai mulţi experţi, inclusiv oficiali ai administraţiei SUA, afirmă că acesta ar fi disponibil la jumătatea lui 2021.

Relațiile internaționale, lovituri dure sub centură

După discuţia despre pandemie, cei doi au trecut la schimburi de replici referitoare la problemele încurcate pe care fiecare le are în străinătate.

Trump a repetat acuzaţiile conform cărora Biden şi fiul acestuia Hunter s-au implicat în activităţi lipsite de etică în China şi în Ucraina. Nu a furnizat nicio dovadă, astfel că Biden le-a numit false şi defăimătoare.

Biden şi-a apărat familia şi a afirmat fără echivoc că nu a obţinut ”nici măcar un penny” dintr-o sursă externă, acuzându-l apoi pe Trump că vrea să-i deturneze pe americani.

Fiscul, taxele și miliardarul Trump

Mai mult de atât, Joe Biden l-a acuzat pe Trump că evită să-şi plătească taxele, invocând o investigaţie a New York Times potrivit căreia Trump nu ar fi plătit aproape deloc impozite timp de peste 20 de ani.

”Arată-ne fişele fiscale sau încetează să vorbeşti despre corupţie”, a spus Biden. Replica a venit repede, Trump precizând că a plătit “milioane”.

Acuze legate de rasism

Cei doi au mai avut dispute legat de sistemul sanitar, politica faţă de China şi rasism, Biden afirmând că Trump este unul dintre cei mai rasişti preşedinţi din istorie. ”Toarnă gaz peste orice foc rasist”, a continuat el.

Trump a replicat criticând faptul că Biden este autorul unei legi din 1994, referitoare la încarcerarea acuzaţilor provenind din rândurile minorităţilor şi afirmând că el a făcut pentru americanii de culoare mai mult decât orice al preşedinte american, cu excepţia, poate, a lui Abraham Lincoln.

Replici încinse pe capitolul copii despărțiți de părinți

Cei doi au abordat şi situaţia copiilor de migranţi despărţiţi de părinţi, Trump argumentând că traficanţi şi oameni din cartelurile drogurilor „s-au folosit de aceşti copii pentru a intra ilegal în SUA” .

Republicanul nu a ezitat și i-a reproșat lui Biden că el nu a făcut nimic pentru copiii migranţilor. ”El a făcut cuşti”, a arătat el spre Biden.

El i-a acuzat pe Barack Obama şi pe Biden, fost vicepreşedinte, că au avut o activitate slabă în timpul mandatului la Casa Albă. “Dacă aş crede că aţi făcut o treabă bună, nu aş fi candidat niciodată”, a spus Trump.

Cum a câștigat Donald Trump dezbaterea de acum 4 ani cu Hillary Clinton

Cea de-a treia și ultima dezbatere televizată între candidatul democrat în cursa prezidențială din Statele Unite, Hillary Clinton, și reprezentantul republicanilor, Donald Trump as fost una echilibrată și mai centrată în jurul marilor teme.

Candidații din urmă cu 4 ani au dezvoltat planurile lor privind economia, sănătatea, imigrația și relațiile internaționale. Politica externă și economia au fost temele cele mai dezbătute, Hillary reușind din nou să-și pună în valoare experiența superioară din guvern și diplomatie.

Sursa foto – hepta.ro

Dar, cam atât! Trump nu a ezitat și a fost mai ofensiv când a venit vorba de cheltuielile Fundației Clinton și scandalul emailurilor. Diferențele majore de viziune au ieșit în evidență când a fost vorba de taxe și impozite, imigrație, regimul armelor, avort sau relația cu aliații din NATO.

La toate aceste capitole, Donald Trump a punctat decisiv și a reușit să schimbe percepția americanilor în doar câteva ore. Lucrurile par a sta însă total diferit acum, după 4 ani de mandat.

Cine este Joe Biden, candidatul democraților la alegerile prezidențiale din SUA

Omul care a luat prim planul la ultima dezbatere înaintea alegerilor, Joe Bidden a fost al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite. Înainte de a fi învestit în această funcție acesta a fost senator senior pentru statul Delaware.

Încă din 1973, Biden a devenit senator, la doar 30 de ani, vârsta minimă pentru a ocupa un asemenea post. Era atunci al șaselea cel mai tânăr senator din istoria Statelor Unite. Biden a fost ulterior ales de alte șase ori, obținând de obicei aproximativ 60 la sută din voturi.

Sursa foto – hepta.ro

La 23 august 2008, Barack Obama l-a ales pe Joe Biden drept candidat la funcția de vicepreședinte. De remarcat că democratul este primul om care ocupă o asemenea funcție venind din Delaware și primul romano-catolic. Ca vicepreședinte s-a ocupat intens de problemele economice și de relațiile internaționale. În 2017, Obama i-a oferit lui Biden, Medalia Prezidențială a Libertății pentru serviciile sale.

Primul într-o familie cu patru copii, Biden a urmat cursurile unor școli catolice, însă, culmea, nu excela la note. În 1965 a absolvit Universitatea din Delaware cu specializare în istorie și științe politice.  Trei ani mai târziu a luat și o diplomă în Drept.

Cine este Donald Trump, cel mai puternic om de pe planetă

Donald John Trump s-a născut pe 14 iunie 1946, în Queens, New York. Este un miliardar american, vedetă de televiziune, politician și actualul președinte al Statelor Unite ale Americii. A devenit candidatul republicanilor și a fost ales al 45-lea președinte al Statelor Unite în alegerile din 8 noiembrie 2016.

A învins-o atunci pe contracandidata democrat Hillary Clinton. Trump a preluat oficial mandatul de președinte pe 20 ianuarie 2017, succedându-l pe Barack Obama. Septuagenar, Trump a devenit cea mai în vârstă persoană care și-a asumat președinția Statelor Unite.

Sursa foto – hepta.ro

Au fost însă alegeri cu cântec în SUA. Departamentul pentru Securitate Internă și Departamentul Directorului Comunității Naționale de Informații, condus de James R. Clapper, a emis o declarație comună la 7 octombrie 2016 despre influența rusească asupra alegerilor prezidențiale din 2016 din SUA.

Concret, la 9 decembrie 2016, înalți oficiali ai administrației Obama au declarat că Rusia a furnizat site-ului WikiLeaks mii de emailuri piratate de la Comitetul Național Democrat (DNC) și de la președintele campaniei lui Hillary Clinton, John Podesta, cu scopul de a influența rezultatul alegerilor. Mai târziu FBI-ul a confirmat această declarație.

 

ADVERTISEMENT