News

Ultimele cuvinte ale lui Vadim Tudor, înainte să moară. Mărturia dureroasă a văduvei tribunului: „L-am pupat până a zis doctorul «gata, inima s-a oprit»”

Ultimele cuvinte ale lui Vadim Tudor. Ce a spus înainte să se stingă din viață, mărturia dureroasă a văduvei tribunului.
06.03.2024 | 00:26
Ultimele cuvinte ale lui Vadim Tudor inainte sa moara Marturia dureroasa a vaduvei tribunului Lam pupat pana a zis doctorul gata inima sa oprit
Ultimele cuvinte ale lui Vadim Tudor, înainte să moară. colaj Fanatik/ Foto captură Youtube/ Facebook
ADVERTISEMENT

Ultimele cuvinte ale lui Vadim Tudor, înainte să moară. Văduva tribunului face dezvăluiri dureroase la aproape nouă ani de la moartea soțului ei. Doina Vadim Tudor mărturisește că acesta a simițit că va muri și i-a fost alături până în ultima clipă.

Ultimele cuvinte ale lui Vadim Tudor. Ce a spus înainte să moară

Așa cum era obișnuit, în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2015, Corneliu Vadim Tudor a scris, pentru că urma să iasă pe piață revista pe care o conducea. „A pierdut toată noaptea cu cărțile”, spune soția lui. Luni dimineața, pe 14 septembrie, a început să se simtă rău.

ADVERTISEMENT

Și-a strigat soția, spunându-i că nu are aer. A avut putere să sune la salvare, dar familia a preferat să îl ducă înainte la spital, cu propria mașină. Înainte să iasă din casă, Vadim Tudor a rostit ultimele sale cuvinte.

„El s-a oprit în dreptul ușii și a zis. «Doamne Iisuse, mamă, astăzi este ultima mea zi. Vin la tine». Și-a deschis bratele larg și eu am zis «Coboară scările». (…) Nu mai putea, era în ultimul hal, dar a avut puterea asta să spună…”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Doina Tudor, în emisiunea „Povești de Film”, cu Mara Bănică.

ADVERTISEMENT

Ajuns la spital, Corneliu Vadim Tudor a fost preluat de medici și dus în camera de resuscitare, la Spitalul Militar. A fost resuscitat de 22 de ori, însă eforturile cadrelor medicale nu au avut izbândă. Soția tribunului își amintește că i-a fost făcută coronografie, iar „inima era fărâmițată”.

„Am apucat să îmi iau la revedere”

Când medicii și-au dat seama că nu mai poate fi salvat, soția a fost lăsată în camera de resuscitare, pentru a fi alături de el în ultimele clipe din viața sa. „Am apucat să îmi iau la revedere, dar el nu era conștient, era intubat.

ADVERTISEMENT

„L-am pupat pe mână, pe picioare, până a zis domnul doctor: «gata, inima s-a oprit de tot, nu mai are tensiune și nici puls». A plecat cu mine și cu Lidia alături, până în ultima clipă”, își amintește Doina Vadim Tudor.

Văduva tribunului spune că soțul ei a fost marea sa dragoste. Au fost căsătoriți aproape 30 de ani și moartea lui Corneliu Vadim Tudor i-a adus o imensă suferință, ce nu poate fi descrisă în cuvinte.

ADVERTISEMENT

Vadim Tudor, politician, publicist și scriitor, a murit la data de 14 septembrie 2015. A pus bazele Partidului România Mare, iar în anul 2000 a participat la alegerile prezidențiale. A fost pe locul doi, fiind învins în turul 2 de Ion Iliescu.

ADVERTISEMENT