Life

Ultimele detalii despre starea lui Alexandru Arşinel. Cine are acum grijă de el

Alexandru Arșinel nu se simte prea bine de câteva luni. Marele actor, în vârstă de 83 de ani, trebuie supravegheat permanent. Cine are acum grijă de el?
28.06.2022 | 08:00
Ultimele detalii despre starea lui Alexandru Arsinel Cine are acum grija de el
Secretariatul de stat pentru revoluționari vrea să îi retragă certificatul de revoluționar, actorului Alexandru Arșinel Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel a fost dus la spital de mai multe ori, în ultimul an. Cel mai recent s-a întâmplat la începutul lunii mai, când marele actor român a fost internat la o clinică privată din Capitală.

Cum se simte în prezent Alexandru Arșinel și cine îl îngrijește

La începutul lui mai, Alexandru Arșinel acuza probleme de sănătate, care au apărut brusc, după cele cardiace și trasplantul de rinichi. Acum se află acasă și este îngrijit de fosta asistentă a soției lui Marilena.

ADVERTISEMENT

Totodată, potrivit unor surse Click.ro, actorul se află și sub atenta supraveghere a medicilor și a fiilor lui, Cristian și Bogdan, deoarece se simte slăbit.

În luna februarie, Alexandru Arșinel ajungea iar pe patul de spital, la scurt timp după ce a aflat că primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, nu i-a mai prelungit contractul pentru funcția de director adjunct al Teatrului ”Constantin Tănase”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel, în scaun cu rotile pe acasă

De curând, Alexandru Arșinel a fost surprins în scaun cu rotile, acasă. Actorul a apărut astfel într-o fotografie în care a fost decorat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu Ordinul ”Crucea Bucovinei”.

Alexandru Arșinel, decorat
Alexandru Arșinel, decorat acasă cu Ordinul ”Crucea Bucovinei”. Sursa foto: Facebook

 

”Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale.

ADVERTISEMENT

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, a comunicat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai mari actori ai țării. Ani de-a rândul a fost coleg de scenă cu regretata Stela Popescu. În plan personal, este căsătorit din 1968 cu Marilena Arșinel, care i-a oferit doi copii, Bogdan și Cristian.

ADVERTISEMENT