Sport

Ultimul editorial al lui Florin Condurățeanu. Jurnalistul a scris despre Rapid, cu doar câteva ore înainte să moară

Jurnalistul Florin Condurățeanu s-a stins din viață, luni, nu înainte să-și aștearnă ultimele gânduri într-un editorial dedicat marii iubiri: Rapid.
29.06.2021 | 00:15
Ultimul editorial al lui Florin Condurateanu Jurnalistul a scris despre Rapid cu doar cateva ore inainte sa moara
ADVERTISEMENT

Lumea sportului este în doliu. Jurnalistul Florin Condurățeanu a trecut la cele veșnice, luni. Cunoscut ca un înfocat susținător al Rapidului, Florin Condurățeanu nu a părăsit această lume mai înainte să semneze un editorial impresionant dedicat Rapidului.

Florin Condurăţeanu avea 71 de ani şi va rămâne în memoria publicului pentru analizele pe care le făcea în direct la diverse poturi TV, pe mai mule domenii de activitate.

ADVERTISEMENT

Până luni, inima lui Florin Cordunățeanu a bătut pentru Rapid

Luni dimineața a apărut în cotidianul Jurnalul ultimul editorial purtând semnătura lui Florin Cordunățeanu. Este dedicat, nici nu se putea altfel, echipei pe care a iubit-o toată viața: Rapid.

”De un secol, Rapid driblează plictiseala”, este ultimul titlu pe care jurnalistul l-a propus editorilor. Un editorial emoționant, în care fostul jurnalist sportiv rememorează momente unice pe care le-a petrecut în Giulești, alături de oameni care asemenea lui au vibrat pentru gruparea vișinie.

ADVERTISEMENT

”De un secol nu e plictiseală în Giuleşti, la clubul Rapid, şi în toată suflarea iubitoare de patimile, isprăvile şi luptele Rapidului…

Rapid şi-a primit rapidiştii cu braţele deschise. Un actor mare, nelipsit pe ecrane şi în spectacolele de revistă şi de teatru, Colea Răutu, nu avea unde să locuiască când a venit în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

’Luni de zile am dormit în sala de sport a stadionului Rapid, mă culcam pe plasa de volei şi mă înveleam cu plasa de tenis!’. Colea Răutu a fost nelipsit în tribuna Rapidului, ploua peste el, cădeau fulgii iernii, se înmuiau stâlpii tabelei de scor de caniculă, Nea Colea îi încuraja pe fotbaliştii în vişiniu şi, când jucau prost, nu le striga nicio sudalmă, doar un cuvânt desumflat: „zarzavagiilor!”.

Acum o altă treabă spectaculoasă marca Rapid: echipa trebuia să execute al doilea cantonament în străinătate, dar a renunţat și continuă pregătirile la Poiana Braşov, ca 8 fotbalişti să poată să-şi dea bacalaureatul. Cu examenele fotbaliştilor a fost mereu nostimadă mare.

ADVERTISEMENT

Rică Răducanu, acest perpetuum mobile de haz, nu s-a prea epuizat învăţând la şcoală. Trebuia să dea examen la istorie și activiştii de partid i-au spus că au aranjat să poată copia din cartea de istorie în timpul examenului. Subiectul era Comuna din Paris, evenimentul francez. Trecuse o oră şi Rică nu scrisese nimic…

Profesorul supraveghetor a trecut pe lângă el: ’Ce naiba faci, nu ai scris nimic, chiar putând să copiezi!’. La care Rică Tamango a avut o replică genială: ’Domn’ profesor, nu-mi schimbaţi subiectul cu o comună de lângă Bucureşti, comuna asta din Paris n-o găsesc în carte!”, sunt câteva frânturi din ultimele rânduri așternute de Florin Cordunățeanu, în Jurnalul.

Și ”rivalul” Meme Stoica i-a adus un ultim omagiu

Florin Cordunățeanu a murit în urma unui stop cardio respirator, la puțină vreme după ce semnase ultimul editorial. Cumplita veste a fost anunțată de Mihai Gâdea, în direct la Antena 3.

Dispariția jurnalistului este deplânsă de toată lumea. Și Meme Stoica, un ”rival” recunoscut al Rapidului i-a adus un ultim omagiu.

”Ne-a părăsit un om prea bun pentru vremurile astea ciudate, marele Florin Condurățeanu. Nu cred că există persoană care să-l fi cunoscut și să nu-l fi iubit. Dumnezeu să te odihnească în pace, Țuțule! De azi, nu mai am cui ’să mă rostesc după piuitură’”, a scris oficialul FCSB, pe Instagram.

71 de ani avea jurnalistul Florin Condurăţeanu

ADVERTISEMENT