Life

Ultimul sezon din Clanul. Șerban Pavlu dă din casă! Ce se va întâmpla în serial: „O să am niște scene…”

Ultimul sezon din Clanul începe astăzi, 19 februarie 2024, iar ”comisarul” Șerban Pavlu face dezvăluiri exclusive, pentru FANATIK!
19.02.2024 | 16:22
Ultimul sezon din Clanul Serban Pavlu da din casa Ce se va intampla in serial O sa am niste scene
Șerban Pavlu, dezvăluiri despre ultimul sezon din Clanul. Foto: Instagram/ PRO TV/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Ultimul sezon din Clanul începe astăzi, 19 februarie 2024, de la ora 20:30, la PRO TV și pe Voyo. Șerban Pavlu, unul din protagoniștii serialului vorbește despre ce vom vedea în noile episoade, ultimele, practic, dar și cum a trăit el această provocare.

Șerban Pavlu, despre ultimul sezon din Clanul și ce-l scoate din sărite la oamenii din jur

Pavlu ne-a spus și despre meseria de actor, una destul de solicitantă, mai ales că reușește să fie extrem de versatil în orice producție joacă. Făcând o comparație cu actorii de teatru care par a fi ca pe scenă și în seriale sau filme, Șerban Pavlu spune că de vină e și cultura în care ei s-au format.

ADVERTISEMENT

Pentru mulți actori e foarte greu să dovedească faptul că pot fi buni în producțiile cinematografice. Școala românească formează în special actori pentru teatru, ceea ce poate fi un handicap pentru cineva care își dorește să ajungă la Hollywood, de exemplu.

Șerban Pavlu a declarat, pentru FANATIK, că secretul succesului său constă fix în asta: să joace roluri cât mai diferite, cât mai departe de actul teatral. Asta și-a și propus, de altfel, încă din perioada studenției. Ne-a mai zis că nu suportă actorii care nu vor să iasă dintr-un anumit tipar de imagine pe care și l-au construit de-a lungul carierei. El preferă să fie el dincolo de REC.

ADVERTISEMENT

Pavlu nu-i suportă pe actorii care se țin de o anumită imagine: „Dacă bem o cafea, vreau să mă vezi și să fii uimit că nu sunt deloc personajul din Clanul”

„Mi-am pus tot timpul problema în felul ăsta, să fac roluri cât mai diferite. Nu știu dacă excelez sau nu, dar mereu mi-a făcut plăcere să fac lucruri cât mai diferite și asta mi-a răms în cap încă din timpul Facultății de Teatru. Eu în viața de zi cu zi mă port într-un fel. Oamenii mă percep ca pe un tip comic și atunci, până la urmă, chiar dacă am un gen mai aspru, mai așa, s-au ivit și lucrurile astea. Mă bucur enorm să fac genuri cât mai diferite în proiecte. 

Apoi, nu suport eu actorii care se cantonează într-o imagine pe care apoi încearcă la infinit să și-o păstreze. Adică, domnule, dacă ești tipul dur, încerci și în viața ta socială să păstrezi o aură de mister, de duritate. Mie nu îmi place chestia asta. Adică dacă mă întâlnesc acum cu tine și bem o cafea, vreau să mă vezi și să fii uimit că nu sunt deloc ca pesonajul din Clanul sau din altă parte. Și-mi face plăcere chestia asta. Alți oameni nu acceptă să fie ușor de descoperit”, a declarat Șerban Pavlu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Actorul a mai spus că libertatea de a-ți alege ce vrei să joci poate fi benefică, dar s-ar putea să și încurce. El a avut norocul să dea peste niște regizori care l-au ajutat să își dea seama că poate ieși dintr-o zonă de confort.

De ce mulți actori par teatrali în producțiile cinematografice: „Nu avem cultura asta”

„Cred că toate personajele pe care le-am interpretat reprezintă doar o mică parte din mine. În actorie trebuie să ai și șansa asta. Să ai întâlnirea cu un regizor sau un scenarist care să te scoată din zona de confort. Din păcate, actorii nu își aleg ei întotdeauna rolurile, dar poate fi și din fericire, căci sunt situații în care tu chiar nu te vezi într-un anumit rol.

ADVERTISEMENT

Nu cred că pot să îmi trasez eu acum ce vreau să fac. De altfel, în România e și complicat să faci doar ce vrei tu. Nu suntem ca starurile de la Hollywood unde vor să facă anumite filme. Noi suntem o școală care formează în special actori de teatru. Nu avem cultura asta să creăm și actori pentru filme. De asta poate fi și mai greu pentru unii actori când ajung pe sticlă sau în sălile de cinema”, a completat Șerban Pavlu, pentru FANATIK.

„Devin irascibil la nesimțire”

În producția „Nunți, botezuri și înmormântări”, Șerban Pavlu se ia la ceartă cu vecinii care pun manele la refuz, lucru de care n-a avut, însă, parte și în viața reală. Făcând o paralelă cu această comedie, Pavlu ne-a zis că și lui i-ar sări țandăra dacă oamenii din preajma sa nu l-ar respecta. A dat și un exemplu de situație pe care n-o poate tolera deloc.

„Nu am avut niciodată probleme cu vecinii. Acum aș fi și eu mai arțăgos, mai ales dacă văd nesimțire. Tolerez foarte greu nesimțirea în creștere din societatea noastră. De fapt, mă deranjează absența ideii că trăim într-o comunitate și că oricum ar fi depindem unii de alții. Asta e definiția unei societăți funcționale.

Depinzi de celălalt. De asta devin irascibil la nesimțire, senzația pe care o dau unii oameni că nu-ți respectă spațiul intim. Domnule, nu e ok să îți arunci țigara așa, pe jos, oricum, oriunde. Oamenii mai aruncă țigări pe geamul mașinii. Asta nu e ok”, ne-a mărturisit Șerban Pavlu.

Ultimul sezon din Clanul aduce bătăi pe bandă rulantă: „O să iau, dar și dau”

Revenind la ultimul sezon din Clanul, Comisarul Costoiu, personajul pe care Pavlu îl interpretează, dă de belea! Actorul ne-a un spoiler. Va lua ceva bătaie, iar în episoadele ce vor fi difuzate va fi mult mai multă acțiune față de primele trei sezoane.

„În ultimul sezon din Clanul o să vedeți mai multă acțiune și mai puțină vorbăraie. În sezonul ăsta o să am niște scene cu bătaie. Va fi mai multă bătaie. O să iau bătaie, dar și dau (n. red.: râde)”, a încheiat Șerban Pavlu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT