Fotbal international

Ultraşii echipelor din Belarus cer oprirea sportului! “Mai importantă este sănătatea!”

01.04.2020 | 19:15
Ultrasii echipelor din Belarus cer oprirea sportului Mai importanta este sanatatea
ADVERTISEMENT

Belarus este singurul loc din Europa unde preşedintele ţării, Aleksandr Lukaşenko, nu vrea să audă de pandemia de coronavirus, pe care o consideră o mare psihoză creată cu bună ştiinţă.

Ultraşii echipelor din Belarus cer oprirea sportului

Prin urmare aici şcolile, activităţile profesionale şi, implicit, toate ramurile sportive, nu s-au oprit şi funcţionează cu motoarele în plin.

ADVERTISEMENT

Campionatul de fotbal şi-a derulat primele două etape din noul sezon, celelalte competiţii se desfăşoară conform programelor stabilite.

Preşedintele Lukaşenko a jucat hochei pe gheaţă weekendul trecut

Mai mult, weekendul trecut, pentru a oferi un exemplu, însuşi şeful statului a participat la un meci de hochei pe gheaţă la Minsk, declarând că la un meci de hochei nu are cum ajunge niciodată virusul.

ADVERTISEMENT

Însă toate aceste declaraţii ale lui Lukaşenko nu corespund în totalitate realităţii. Pentru că în Belarus numărul cazurilor de COVID 19 a sărit acum de o sută, dar ce e drept, nu s-a înregistrat nici un deces.

Ultraşii de la Neman Grodno sunt autorii iniţiativei

Cu toate acestea oamenii încep să se sperie că în curând şi la ei în ţară, dacă vor continua să sfideze pericolul, şi vor ca sportul să îşi închidă porţile.

ADVERTISEMENT

Ultraşii echipei Neman Grodno sunt cei care cheamă toţi suporteriii din Belarus să se unească într-o iniţiativă comună împotriva continuării desfăşurării meciurilor ca în vremuri normale.

Suporterii speră ca şi sportivii să îi susţină

“Noi, fanii echipei FC Neman, dorim să facem apel la toți activiștii și fanii din țară – se arată în comunicatul de presă – să nu mai mergem pe stadion. De asemenea, este dificil pentru noi să părăsim echipa fără să o încurajăm, dar acum principalul lucru este sănătatea cetățenilor noștri “.

ADVERTISEMENT

Suporterii vor să îi determine şi pe sportivi să ceară acelaşi lucru, până nu va fi prea târziu, considerând că unirea tuturor forţelor în direcţia evitării unei situaţii tragice va putea determina o schibare de atitudine din partea preşedintelui dictator, care conduce din 1994 şi acesta va ordona stoparea activităţilor sportive încă din această săptămână, în weekend să nu se mai joace nimic.

ADVERTISEMENT