Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Uluitor! Număr record de fotbaliști urmăriți de CFR Cluj pentru un transfer

CFR Cluj a transferat în această vară aproape o întreagă echipă, iar campania de transferuri nu s-a încheiat, astfel că mai pot exista surprize.
29.07.2023 | 12:00
Uluitor Numar record de fotbalisti urmariti de CFR Cluj pentru un transfer
Număr record de fotbaliști în vizorul CFR Cluj: ”S-au văzut 400 de jucători”
ADVERTISEMENT

Președintele Cristian Balaj a dezvăluit că pentru fiecare fotbalist adus pe un post anume sunt urmăriți alți 70 de fotbaliști, în amănunt, astfel că echipa de scouteri a muncit în această vară enorm, fiind studiați cel puțin 400 de fotbaliști. Practic, cei de la CFR nu fac un transfer până nu duc o muncă titanică de documentare.

Număr record de fotbaliști în vizorul CFR Cluj

”Colegii mei au muncit foarte mult, am văzut foarte mulți jucători, pentru fiecare poziție s-au văzut cel puțin 50-70 de jucători, pentru fiecare poziție”, a declarat Cristi Balaj, fiind completat de Horia Ivanovici: ”Adică ați văzut o medie de 500 de jucători? Ați schimbat toată echipa!”.

ADVERTISEMENT

”Vreo 300-400 de jucători s-au văzut”, a replicat președintele celor de la CFR Cluj. ”S-au luat apoi informații, nu e suficient să vezi jucători să faci listă de 3-5 jucători pe care să-ți propui să-i aduci, urmează informații, de la foști colegi”, a completat Cristian Balaj.

În încheiere, Horia Ivanovici a lăsat să se înțeleagă că adevăratul ingredient secret pentru CFR Cluj e Răzvan Zamfir, personaj aflat în anturajul echipei încă din era Paszkany. ”Voi aveți ingredientul secret, fără de care nu se putea face treaba. Unii zic că e vanilia, că e scorțișoara, la voi e Răzvan Zamfir. E cel mai bun, îl știu bine, nu există, director sportiv, scouter, impresar. E numărul 1 de departe, nu există unul ca el în România ca Zamfir”, a punctat Ivanovici.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a făcut foarte multe transferuri în această vară, iar acum e favorită la casele de pariuri pentru a câștiga campionatul, mai ales după transferul vedetei Yevgen Konoplyanka. Au mai ajuns la CFR mijlocașul Josip Mihalic (Slaven Belupo), Panagiotis Tachtsidis, mijlocaș grec cu foarte multe meciuri în Serie A, Luca Mihai (mijlocaș – SPAL), Ziv Morgan (fundaș, Israel), Anton Kresic (fundaș, Croația), Vasile Mogoș (fundaș, Crotone), Cătălin Cabuz (portar, Chindia), Philip Otele (extremă, UTA Arad), Arlind Ajeti (fundaș, Elveția), Matija Boben (fundaș, Slovenia), Durel Avounou (mijlocaș, Congo).

Totodată, la CFR Cluj au revenit după împrumuturi jucători ca Jefte Betancor, Otto Hindrich, Ze Gomes, Ionuț Rus, Denis Rusu, Sebastian Serediuc, Adrian Gîdea, George Leață, Sergiu Buș, Robert Silaghi, Abdoulaye Niakate, Ricky Gneba, Sergiu Luca sau Gheorghe Gondiu, cu toate că mulți dintre acești fotbaliști au ajuns, din nou, la alte echipe.

ADVERTISEMENT

Cât despre capitolul plecări, CFR Cluj a făcut multe milioane de euro după ce i-a vândut pe Nana Boateng la Joenbuk (2 milioane de euro), Andrei Burcă la Al-Akhdoud (1 milion de euro), Simone Scuffet la Cagliari (800.000 de euro), Adrian Păun la Hapoel (500.000 de euro), Yuri Matias la Neftchi Baku (400.000 de euro).

Christopher Braun la Rapid (300.000 de euro) a fost ultimul transfer, la care s-ar putea adăuga vânzarea lui Bîrligea la Parma sau Hoffenheim pentru 7 milioane de euro. Au plecat, de asemenea, Mihai Bordeianu, Denis Kolinger, Karlo Brucic, Ovidiu Hoban, Anton Maglica, Ze Gomes, Alex Militaru, Gabriel Debeljuh, Cătălin Itu, Ionuț Rus, Jean-Claude Billong, Adrian Gîdea și Rareș Gal.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate în fiecare zi de luni, marți și vineri pe www.fanatik.ro, de la ora 10:30. Emisiunea poate fi urmărită în premieră de la ora 17:30, pa pagina de Youtube Fanatik, precum și pe paginile de Facebook Horia Ivanovici Oficial și Fanatik.

Câți jucători a analizat CFR Cluj

ADVERTISEMENT