Fotbal intern

Umbra lui Cortacero! Revine la Dinamo dacă ia clubul licența? “Nu cred că are tupeu!” Exclusiv

25.02.2021 | 21:18
Umbra lui Cortacero Revine la Dinamo daca ia clubul licenta Nu cred ca are tupeu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a abandonat Dinamo… pentru moment. Spaniolul este de negăsit când vine vorba de investit bani la clubul la care este acționar majoritar, astfel că fanii din programul DDB sunt cei care cotizează și speră să adune cei 830.000 de euro de care clubul are nevoie pentru obținerea licenței. 

Cu toate acestea, Pablo Cortacero rămâne în continuare acționarul majoritar al clubului și poate oricând să se întoarcă și să își ceară drepturile. De altfel, ibericul a înaintat o acțiune în instanță în acest sens, susținând că a fost îndepărtat în mod abuziv de la conducerea Consiliului de Administrație.

ADVERTISEMENT

Dinamo, în grafic pentru obținerea licenței: “Cei din DDB se ocupă foarte bine”

Managerul sportiv al lui Dinamo, Marius Nicolae a vorbit despre eforturile suporterilor care și-au propus să adună cei 830.000 de euro pentru obținerea licenței pentru stagiunea viitoare, dar și despre o eventuală revenire a lui Pablo Cortacero când situația la club va fi favorabilă din punct de vedere financiar:

“Suntem în grafic cu calculele pentru obținerea licenței. Cei din DDB se ocupă foarte bine de acest lucru și ceea ce se întâmplă acum la Dinamo este doar cu ajutorul acestui efort al fanilor. Dinspre Spania nu avem niciun semn. 

ADVERTISEMENT

Eu sper și sunt încrezător că se vor putea plăti datoriile, iar dacă asta se va întâmpla va fi exclusiv meritul fanilor. Suntem la zi cu salariile în ceea ce privește 80-90% din lot. Aici ne-au dat o mână de ajutor și fotbaliștii pentru că au acceptat micșorarea contractelor. 

“Nu ne temem că Pablo Cortacero se va întoarce. Nu cred că mai are tupeu”

Situația din acest punct de vedere la club nu este atât de rea. Dar fiind vorba de Dinamo mereu auzim că sunt probleme. Eu știu că foarte multe cluburi din Liga 1 au probleme cu licențierea și strâng din dinți să poată să plătească datoriile pe care le au în timp util. 

ADVERTISEMENT

Nu ne temem că Pablo Cortacero se va întoarce. Nu cred că mai are tupeu să vină în România după tot ceea ce a făcut. Este adevărat că are 70% în acte, dar mi-e greu să îmi închipui că spaniolii vor veni cu pretenții după atâta timp în care nu au băgat un euro. 

Singurul mod prin care cred că Pablo Cortacero ar veni ar fi să aibă 3-5 milioane de euro, însă știți foarte bine că acest lucru nu se va întâmpla. Acest club supraviețuiește datorită suporterilor care s-au încăpățânat și nu îl lasă să moară”, a povestit Mario Nicolae pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo bagă bani în club cu titlu de împrumut: “Bineînțeles că este și o asigurare”

Fanii din DDB au lansat o campanie prin care le cer suporterilor să doneze pentru a salva Dinamo. Doritorii pot să se înscrie în programul DDB pentru 48 de euro pe an, pot să cumpere bilete virtuale la meciurile de acasă pentru 5 lei bucata sau să contribuie cu o donație de 490 de lei în urma căruia primesc și un tricou original de la sponsorul tehnic.

Suporterii din programul DDB dețin 20,6% din club și toate sumele virate în club au fost sub formă de împrumuturi: “Nici nu cred că se pot băga banii aceștia în club sub altă formă decât cea de împrumut. Bineînțeles că este și o asigurare împotriva spaniolilor care dețin pachetul majoritar. Dar eu nu cred că ei vor mai călca în România”, a spus Mario Nicolae.

Obiectivul sezonului: Cupa României!

Dacă din punct de vedere financiar lucrurile s-au mai liniștit și există și perspective pentru obținerea licenței, din punct de vedere sportiv Dinamo nu a arătat prea bine la ultimele meciuri și va avea un program foarte aglomerat:

“Ne preocupă foarte mult partea sportivă. Avem un meci foarte important cu Viitorul, apoi, peste câteva zile mergem la Călărași în meciul de Cupa României. Și pentru noi, Cupa este un trofeu pe care vrem să îl câștigăm. Este obiectivul sezonului.

Vrem să câștigăm un trofeu pentru acești suporteri minunați care au strâns bani și ne-au ajutat în momentele dificile din acest sezon. După un astfel de an, ar merita să se bucure de un trofeu intern”, a spus Nicolae.

Dinamo va juca vineri, de la ora 20:30 împotriva Viitorului în Șoseaua Ștefan cel Mare într-un meci din etapa a 25-a din Casa Pariurilor Liga 1. Apoi, “câinii” se vor deplasa la Călărași pentru disputa de joi, 4 martie, din Cupa României.

“Președintele sunt eu. Așa că tot ce semnează Eftimescu din postura de președinte este ilegal. Și va avea consecințe penale. Nu știu dacă el semnează fiind amenințat, dar tot ce a semnat este ilegal”, Pablo Cortacero într-un interviu FANATIK

  • 830.000 de euro trebuie să adune fanii pentru obținerea licenței 
  • 550.000 de euro sunt toți banii investiți de Pablo Cortacero în Dinamo de la preluarea clubului
ADVERTISEMENT