News

Un adolescent din Harghita a căzut de pe un pod înalt de opt metri. Prietenul lui a rămas agățat de un pilon

Scene dramatice în Harrghita, acolo unde un adolescent a alunecat și a căzut de pe un pod înalt de opt metri.
31.12.2023 | 18:20
Un adolescent din Harghita a cazut de pe un pod inalt de opt metri Prietenul lui a ramas agatat de un pilon
Podul de cale ferată de pe care a căzut adolescentul din Harghita / Captură: Youtube
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 17 ani s-a prăbușit în gol de la aproximativ opt metri, după ce a alunecat de pe un pod. Incidentul a avut loc pe raza localității Livezi-Ciuc.

Adolescentul care a căzut de pe pod a fost transportat la spital

Martorii au solicitat intervenția unui echipaj SMURD, care a ajuns la fața locului după câteva minute. Din primele informații reiese că minorul a suferit un traumatism în zona genunchiului, și a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT

”Adolescentul rănit a fost preluat şi transportat, de către echipajul SMURD, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis ISU Harghita, potrivit news.ro.

Tânărul rămas blocat, ajutat de Salvamont

O a doua persoană a rămas blocată pe un pilon de susținere a podului, având nevoie de intervenția salvamontiștilor pentru a putea coborî.

ADVERTISEMENT

”Mai este o a doua persoană care este rămasă pe un pilon de beton care are nevoie de sprijin pentru a coborî. Au fost trimise la faţa locului 2 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială complexă de primă intervenţie, precum şi Serviciul Salvamont”, mai arată salvatorii.

În cele din urmă o echipă Salvamont a ajuns la locul solicitării și a reușit să-l coboare în siguranță pe tânărul rămas blocat pe pilonul de beton. Tânărul nu a avut nevoie de asistență medicală.

ADVERTISEMENT

Cei doi tineri s-au cățărat pe viaductul Caracău

Viaductul Caracău pe care se aflau cei doi tineri, este una dintre cele mai spectaculoase construcții de infrastructură din Transilvania.

Acesta a fost dat în folosință în 1897, a fost distrus în al doilea război mondial și reconstruit total începând cu 1946.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă a fost cel mai mare pod de cale ferată executat din beton armat, în România. Nu este clar ce făceau cei doi tineri pe podul de la Livezi-Ciuc

ADVERTISEMENT