Sport

Un antrenor de fotbal feminin din Anglia, demis după o aventură cu o jucătoare: ”Este total nepotrivit”

Antrenorul echipei de fotbal feminin a lui Leicester a fost demis după ce s-a aflat că a avut o aventură cu una dintre jucătoarele pe care le pregătea.
30.03.2024 | 14:03
Un antrenor de fotbal feminin din Anglia demis dupa o aventura cu o jucatoare Este total nepotrivit
Antrenorul echipei de fotbal feminin a lui Leicester a fost demis după ce s-a aflat că a avut o aventură cu una dintre jucătoarele pe care le pregătea. Sursă foto: fotmob.com
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că relațiile jucătoare-antrenor nu sunt ilegale atâta timp cât nu sunt implicați minori, ele aduc încălcarea codului de conduită care reprezintă o condiție pentru ca cluburile să obțină licența pentru prima ligă din fotbalul feminin englez.

O relație cu o jucătoare a dus la demiterea antrenorului echipei de fotbal feminin a lui Leicester

Ținând cont de aceste lucruri, oficialii lui Leicester City au decis imediat demiterea antrenorului echipei de fotbal feminin Willie Kirk, aflat în funcție din noiembrie 2022. Anterior el a fost director sportiv în cadrul clubului.

ADVERTISEMENT

”În urma unui proces disciplinar intern şi ţinând cont de obligaţiile clubului în materie de confidenţialitate, s-a stabilit că Willie a încălcat codul de conduită al echipei într-o măsură care face ca poziţia sa să fie nesustenabilă”, a fost anunțul clubului Leicester, conform BBC.

Conducerea lui Leicester a luat hotărârea după ce la club a fost depusă o plângere cu privire la o presupusă relație dintre tehnicianul scoțian de 45 de ani și o jucătoare. Kirk fusese numit antrenor după despărțirea de Lydia Bedford.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ajunge la Leicester, el a mai pregătit echipa masculină Preston Athletic, iar în fotbalul feminin a fost principal la Hibernian, Bristol City și Everton, iar la Manchester United a ocupat funcția de secund.

Willie Kirk, criticat de lumea fotbalului din Anglia

Cazul lui Willie Kirk a suscitat multe discuții în Anglia și majoritatea celor implicați în fenomen sunt de acord că o relație între antrenor și jucătoare nu este deloc una benefică. ”Cred că relaţia antrenor-jucătoare este foarte nepotrivită. Nu ar trebui să acceptăm aşa ceva şi nu este sănătos.

ADVERTISEMENT

Este un mediu profesional, este vorba de performanţă şi ar trebui să fie întotdeauna în siguranţă. Lucrurile se pot întâmpla, dar este nepotrivit şi ar trebui să fim cu toţii conştienţi de acest lucru”, a declarat Sarina Wiegman, selecționerul naționalei de fotbal feminin a Angliei.

Asistenta lui Willie Kirk, Jennifer Foster, va fi antrenor interimar până când clubul va găsi un înlocuitor permanent. Sub conducerea lui Kirk, Leicester s-a salvat de la retrogradare în sezonul precedent, iar acum ocupă locul 9 din 12 în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Cu Foster pe bancă, Leicester a învins Liverpool, scor 2-0, și s-a calificat în premieră în semifinalele Cupei Angliei. În schimb, în campionat a întregistrat două înfrângeri, cu Tottenham și Brighton.

Fostul președinte al Federației Spaniole ar putea ajunge după gratii

Un scandal imens s-a creat în fotbalul feminin mondial după ce fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso la festivitatea de premiere de după câștigarea titlului mondial.

Sportiva a depus plângere împotriva fostului oficial, iar la 7 luni de la incident Parchetul spaniol a solicitat o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru agresor, acesta fiind acuzat pentru infracțiunile de agresiune sexuală și constrângere.

Mai mult, Rubiales este acuzat de președintele Federației Engleze de Fotbal, Debbie Hewitt, că a făcut gesturi ”nepotrivite” la adresa jucătoarelor din Anglia și a avut o atitudine ”agresivă” după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin, desfășurată la Sydney.

ADVERTISEMENT