Sport

Un apartament complet mobilat pentru fiecare medalie! Luptătorii români, motivaţi de Federaţie

Luptătorii români care vor urca pe podium la Tokyo vor primi case din partea Federației de specialitate, a anunțat președintele Răzvan Pîrcălabu.
31.07.2021 | 20:40
Un apartament complet mobilat pentru fiecare medalie Luptatorii romani motivati de Federatie
ADVERTISEMENT

Luptătorii români calificați la JO de la Tokyo au motive suplimentare să aspire la o medalie. Președintele Federației Române de Lupte le-a promis apartamente complet mobilate dacă vor încheia întrecerile pe podium.

Primul care intră în luptă este Alin Alexuc-Ciurariu, la lupte greco-romane, cat. 130 kg. Sportivul de 31 de ani a avut ghinion la tragerea la sorţi, iar în optimi se va duela cu Mijain Lopez (Cuba), medaliat cu aur la ediţiile din 2008, 2012 şi 2016. Lupta este programată duminică, de la ora 5:00.

ADVERTISEMENT

Răzvan Pîrcălabu: ”Îmi doresc să dăm cât mai multe apartamente”

Preșdintele Federației Române de Lupte debordează de optimism înaintea evoluției sportivilor ”tricolori” la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acestea le-a promis sportivilor apartamente complet mobilate dacă vor cuceri medalii.

Oficialul este convins că fiecare din cei cinci sportivi calificați are șanse reale să termine întrecerile pe podium și a adus și argumente în acest sens, pentru trei dintre luptători.

ADVERTISEMENT

”Toți au șanse pentru podiumul olimpic. Am crescut din punct de vedere valoric, avem sportivi deja consacrați, Saritov, medaliatul cu bronz la ultima ediție, la Rio, a confirmat practic la toate turneele internaționale la care a fost prezent, este în top.

Alina Vuc, dublă vicecampioană mondială în acest ciclu olimpic de după Rio, o sportivă de la care sperăm să intre în istorie cu prima medalie olimpică la lupte feminin pentru România.

ADVERTISEMENT

Îl avem pe Alin Alexuc la greco-romane, e campion european, deja consacrat, nu mai este o speranță”, a declarat Răzvan Pîrcălabu, pentru gsp.ro.

Pentru ca motivația sportivilor să fie maximă, Pîrcălabu a trecut în revistă și premiile pe care Federația de specialitate le va oferi sportivilor, separat de cele pe care aceștia le vor primi în baza Legii Sporturilor.

ADVERTISEMENT

”Așa cum am promis în urmă cu puțin timp, fiecare medaliat de la lupte va primi un apartament în funcție de culoarea medaliei. Pentru aur, un apartament cu trei camere mobilat la cheie, pentru argint două camere, pentru bronz garsonieră. Îmi doresc din tot sufletul să oferim cât mai multe apartamente”, a mai spus Pîrcălabu, pentru sursa citată.

  • între 60.000 şi 100.000 de euro este preţul unui apartament cu 3 camere în Bucureşti

Programul sportivilor din România în proba de lupte de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Cinci sportivi vor reprezenta România în întrecerile olimpice de lupte: Alin Alexuc Ciurariu, Albert Saritov, Alina Vuc, Andreea Beatrice Ana și Kriszta Incze.

Alina Vuc (lupte libere, cat. 50 kg): sferturi şi semifinale (6 august, începe la ora 5:30 şi continuă după ora 12:15), recalificări şi FINALA (7 august, începe la ora 12:45)

Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg): sferturi şi semifinale (5 august, începe la ora 5:30 şi continuă după ora 12:15), recalificări şi FINALA (6 august, începe la ora 5:00 şi continuă după ora 12:15)

Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg): sferturi şi semifinale (3 august, începe la ora 5:30 şi continuă după ora 12:15), recalificări şi FINALA (4 august, începe la ora 5:00 şi continuă după ora 12:15)

Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg): sferturi şi semifinale (6 august, începe la ora 5:30 şi continuă după ora 12:15), recalificări şi FINALA (7 august, începe la ora 12:45)

Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg): sferturi şi semifinale (1 august, începe la ora 5:00 şi continuă după ora 12:15), recalificări şi FINALA (2 august, începe la ora 5:00 şi continuă după ora 12:15)

ADVERTISEMENT